Published On: mie, nov. 18th, 2020

“Curg” amenzile / Brailenii inca se aventureaza noaptea pe strazi fara a se gandi la pandemia care este “in floare”

In perioada 13-16 noiembrie a.c., politistii braileni impreuna cu politisti locali, jandarmi, pompieri si reprezentanti din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Braila si Directiei de Sanatate Publica Braila, au continuat activitatile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, precum si a noilor masuri instituite ca urmare a modificarilor si completarilor aduse prin H.G. nr. 935/2020.
Astfel, au fost desfasurate 82 de actiuni punctuale vizand societati comerciale, precum marketuri si supermarketuri, statii de carburant, sali de jocuri de noroc, terase, pietele si targurile din municipiu si cele din judet, zonele aglomerate si mijloace de transport in comun, cele cu regim de TAXI si cele care asigura transportul angajatilor la si de la locul de munca.
In intervalul orar 23.00 – 05.00, actiunile au vizat si interdictia de circulatie a persoanelor in afara locuintelor sau a gospodariilor, prevazuta de H.G. 935/2020.
In cadrul actiunilor desfasurate, fortele implicate au verificat 261 de societati comerciale, au legitimat peste 5.678 de persoane si au controlat peste 985 de vehicule, 518 dintre acestea fiind mijloace de transport in comun.
Urmare a abaterilor constatate la nivel judetean, au fost aplicate 475 de sanctiuni contraventionale la Legea 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi in valoare totala de peste 142.750 de lei.
Pentru nerespectarea masurilor de protectie privind purtarea corespunzatoare a mastii de protectie in mijloacele de transport, politistii braileni si politistii locali au sanctionat contraventional 78 de persoane, dintre care 9 soferi si 69 de pasageri, valoarea amenzilor fiind de 14.500 de lei.
Totodata, 78 de persoane care au ales sa nu respecte interdictiile privind circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in intervalul orar 23.00-05.00, au fost sanctionate contraventional cu amenda, valoarea totala a acestora fiind de 32.750 lei.
De asemenea, alte 4 persoane care nu au respectat masura carantinarii la domiciliu, au fost sanctionate contraventional cu amenzi in valoare totala de 6.500 lei, luandu-se si masura reintroducerii lor in carantina.
Scopul fortelor de ordine nu este aplicarea de sanctiuni, ci acela de a determina toti cetatenii sa constientizeze necesitatea respectarii normelor sanitare pentru prevenirea imbolnavirii cu Covid-19.
Aceste activitati se vor desfasura si in perioada urmatoare, pe raza intregului judet.
Recomandam tuturor cetatenilor sa pastreze distantarea fizica, sa poarte masca de protectie si sa nu se expuna la riscuri.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>