Published On: mar, nov. 24th, 2020

Curg amenzile / Brailenii inca “isi permit” sa faca greseli majore

La data de 23 noiembrie a.c., politistii braileni impreuna cu reprezentanti din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila si politisti locali, au continuat activitatile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, precum si a noilor masuri instituite ca urmare a modificarilor si completarilor aduse prin H.G. nr. 935/2020.
Astfel, au fost desfasurate 15 actiuni punctuale vizand societati comerciale, precum marketuri si supermarketuri, statii de carburant, sali de jocuri de noroc, terase, pietele si targurile din municipiu si cele din judet, zonele aglomerate si mijloace de transport in comun, cele cu regim de TAXI si cele care asigura transportul angajatilor la si de la locul de munca.
In intervalul orar 23:00 – 05:00, actiunile au vizat si interdictia de circulatie a persoanelor in afara locuintelor sau a gospodariilor, prevazuta de H.G. 935/2020.
In cadrul actiunilor desfasurate, fortele implicate au verificat 31 de societati comerciale, au legitimat 1111 persoane si au controlat peste 331 de vehicule, 261 dintre acestea fiind mijloace de transport in comun, cu regim de TAXI si mijloace care asigura transportul angajatilor la si de la locul de munca.
Urmare a abaterilor constatate la nivel judetean, au fost aplicate 51 de sanctiuni contraventionale la Legea 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi in valoare totala de 9.750 de lei.
Pentru nerespectarea masurilor privind purtarea corespunzatoare a mastii de protectie in mijloacele de transport, politistii braileni si politistii locali au sanctionat contraventional 16 persoane, dintre care 6 soferi si 10 pasageri, valoarea amenzilor fiind de 14.500 de lei.
Totodata, 7 persoane care nu au respectat interdictiile privind circulatia persoanelor in afara locuintei / gospodariei in intervalul orar 23:00 – 05:00, au fost sanctionate contraventional cu amenzi in valoare totala de 3.000 de lei.
Scopul fortelor de ordine nu este aplicarea de sanctiuni, ci acela de a determina toti cetatenii sa constientizeze necesitatea respectarii normelor sanitare pentru prevenirea imbolnavirii cu Covid-19.
Aceste activitati se vor desfasura si in perioada urmatoare, pe raza intregului judet.
Recomandam tuturor cetatenilor sa pastreze distantarea fizica, sa poarte masca de protectie si sa nu se expuna la riscuri.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>