Published On: lun, nov. 23rd, 2020

Casa in flacari la Tudor Vladimirescu / Doua ore de lupta cu flacarile pentru pompierii braileni

Casa in flacari intr-o casa din comuna Tudor Vladimirescu. Doua ore le-a luat pompierilor braileni sa stinga flacarile.

Astazi, 23.11.2020, la ora 10.00, Detasamentul 1 de pompieri Braila a intervenit cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma pentru limitarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta din satul Comaneasca, comuna Tudor Vladimirescu. Au ars cca. 10 mp. de acoperis din lemn acoperit cu carton bituminat si placi de azbociment de la o bucatarie de vara, un pat, o masa si aproximativ 40 kg texile aflate in interior. Cauza probabila care a dus la producerea incendiului a fost amplasarea necorespunzatoare a materialelor combustibile fata de sursa de incalzire din incapere. Incendiul a fost lichidat la ora 11.50 si nu au fost inregistrate victime.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,Dunarea” al judetului Braila, reaminteste populatiei necesitatea respectarii masurilor preventive inainte si pe timpul utilizarii mijloacelor de incalzire.

Inainte de utilizare este necesara curatarea sobelor, hornurilor si cosurilor de evacuare a fumului, verificarea cu atentie a acestora, astfel incât acestea sa nu prezinte fisuri sau crapaturi si sa fie izolate termic fata de materialele combustibile.

Pe timpul exploatarii pardoselii combustibile sa fie protejate cu tabla metalica având dimensiunile de 50 cm x 70 cm, usitele focarelor si cenusarelor se vor mentine inchise, respectarea distantelor la depozitarea materialelor combustibile (peste 100 cm fata de sobele fara acumulare de caldura si peste 50 cm fata de sobele cu acumulare de caldura), evacuarea periodica a cenusii rezultate, dupa stingerea completa a resturilor de jar, intr-un loc special amenajat.

De asemenea se interzice aprinderea focului in sobe prin stropirea cu lichide combustibile (benzina, motorina, petrol etc.), utilizarea sobelor cu usitele focarelor si cenusarelor defecte sau fara acestea, folosirea lemnelor mai lungi decât vatra focarului sobei, supraincalzirea sobelor, depozitarea in incaperile in care sunt amplasate sobele, a materialului combustibil pentruconsum, peste necesarul pentru 24 ore.

Nu lasati copii nesupravegheati sau cu usa incuiata la incaperile unde sunt in functiune aceste mijloace de incalzit.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>