Published On: mar, nov. 17th, 2020

Candidatii PNL fura de sting / “Matereale” ilegale pe “peroada” campaniei

Candidatii PNL Braila la alegerile parlamentare din decembrie, notarii Vasile Varga si Alexandru Bucalau, au incalcat legea electorala, clar si cu buna stiinta, tinand cont de faptul ca ambii AR TREBUI sa stapaneasca legile prin prisma meseriei pe care o desfasoara, unul din ei, chiar de zeci de ani.

Dupa cum singur a declarat in cadrul emisiunii REPERUL TV din data de 10 noiembrie 2020, Varga a ales sa nu imparta pliante in campanie, ci propria carte.

In aceasta campanie voi da o carte, cu cele mai elementare si pe intelesul tuturor cetatenilor ce trebuie sa faca cand se gandesc la un act de vanzare, mostenire, la un testament si o voi distribui gratuit pentru toti cetatenii Brailei. Asta voi proceda ca sa fac cu totul alta campanie”, declara Varga in urma cu fix o saptamana.

Zis si facut. Zilele trecute, pe teritoriul judetului Braila a fost distribuita carte cu denumirea “Codul Civil pe intelesul tuturor” a carui coordonator este un candidat PNL la Camera Deputatilor, Vasile Varga, iar ca autori regasim si un candidat PNL la Senat, in persoana lui Alexandr Bucalau.

Anexam cartea (brosura) mai sus mentionata.

In baza articolului 7 din Legea 334/2016 privid finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, cartea CODUL CIVIL PE INTELESUL TUTROR este ilegal folosita ca material de campanie conform urmatoarelor prevederi legale:

“ART 7) Este considerat material de propaganda electorala orice material scris, audio sau video, care indeplineste urmatoarele conditii:

  1. se refera in mod direct la un candidat sau partid politic care participa la alegeri sau referendum, clar identificat;
  2. este utilizat in perioada campaniei electorale, stabilita potrivit legilor privitoare la organizarea alegerilor;
  3. are obiectiv electoral si se adreseaza publicului larg;
  4. depaseste limitele activitatii jurnalistice de informare a publicului.”

Insa, daca privim aceasta brosura identificam urmatoarele elemente:

Faptul ca nu se refera la un candidat sau la un partid politic ci la o lege organica (Codul Civil), nu are obiectiv electoral, deoarece prin titlu i se confera alt obiectiv.

Ori, in conformitate cu art.65 alin.3 din Legea nr.208/2015 privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente. “(3) Mijloacele folosite in campania electorala nu pot contraveni legii.”

Asa ca domnul Varga a confundat caruta cu expresul. Isi lanseaza cartea pe banii nostri, pentru cei care nu stiu, materialele electorale sunt decontate la finalul campaniei de catre stat. Sa nu uitam ca carti (sic!) se scriu si din inchisoare cand vrei sa obtii avantaje, nu doar in campanie.

De amintit este faptul ca Varga face parte din comisia juridica a Camerei Deputatilor, asa ca putem spune ca ar trebui sa jongleze cu legile, in sensul interesului public.

Domnule Varga, intelegeam daca domnul Popa, tanar si cu doctoratul in plina desfasurare, ar fi facut o asa greseala insa dumneavoastra ce Dumnezeu scuza aveti?!

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>