Published On: mar, nov. 10th, 2020

ATENTIE / Politistii stau cu ochii pe brailenii amatori de “plimbari nocturne”

In cursul noptii trecute, politistii braileni  au desfasurat actiuni de verificare a respectarii noilor masuri instituite ca urmare a modificarilor si completarilor aduse prin H.G nr. 935/2020.

Odata cu intrarea in vigoare a noilor masuri de prevenire a raspandirii noului coronavirus, politistii au verificat modul de respectare a acestora si au recomandat brailenilor sa nu  incalce prevederile legale in vigoare,  in special a interdictiei de circulatie a persoanelor in afara locuintei/gospodariei, in intervalul orar 23:00 – 05:00.

Reamintim ca, in intervalul 23:00 – 05:00, circulatia persoanelor este permisa pentru urmatoarele motive:

o          deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

o          deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;

o          deplasari in afara localitatii a persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;

o          deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/ insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie.

Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional sunteti obligati sa prezentati, la cererea fortelor de ordine, legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator ori o declaratie pe propria raspundere.

Pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal sunteti obligati sa prezentati, la cererea fortelor de ordine, o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil.

Declaratia pe proprie raspundere trebuie sa cuprinda: numele si prenumele, data nasterii, adresa locuintei/gospodariei/locului activitatii profesionale, motivul deplasarii, data completarii si semnatura.

Aceste activitati se vor desfasura si in perioada urmatoare, pe raza intregului judet, pentru prevenirea raspandirii infectarii cu noul coronavirus si impunerea respectarii legislatiei!

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>