Published On: joi, nov. 12th, 2020

Amenzile curg zilnic, iar unii braileni nu se dezmint / Nici faptul ca suntem un pas de scenariul rosu nu ii sperie pe “anticovizi”

La data de 11 noiembrie, politistii braileni impreuna cu reprezentanti din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila si politisti locali au desfasurat actiuni de verificare in zone aglomerate, dar si in trafic, cu privire la respectarea masurilor impuse in contextul starii de alerta, scopul vizat fiind prevenirea raspândirii virusului SARS-COV-2.

 Astfel, au fost verificate societati comerciale, precum marketuri si supermarketuri, statii de carburant, sali de jocuri de noroc, terase, dar si pietele si târgurile din municipiu, precum si cele din judet. Activitatile au vizat si verificarea respectarii programului de lucru cu publicul de catre unitatile economice precum terasele, barurile si cluburile.

Politistii au desfasurat actiuni de verificare si in mijloacele de transport in comun, in cele cu regim de TAXI, dar si in mijloacele companiilor ce asigura transportul angajatilor la si de la locul de munca.

Cu aceasta ocazie au verificat 30 de societati comerciale, legitimat peste 200 de persoane si au controlat peste 250 de vehicule, 155 dintre acestea fiind mijloace de transport in comun ce asigura transportul angajatilor la si de la locul de munca, taxiuri si miloace de transport scolar.

Totodata, au fost aplicate 117 de sanctiuni contraventionale, cu amenzi in valoare totala de peste 30.700 de lei, dintre care 100 la Legea 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 9 la U.O.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si 3 la Legea 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, 4 la Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice si 1 la un alt act normativ.

 De asemenea, politistii braileni, impreuna cu politistii locali au actionat si in mijloacele de transport public de persoane, având ca principal obiectiv siguranta cetatenilor, in contextul prevenirii raspândirii COVID – 19.

 Cu aceasta ocazie, au fost depistate 26 de persoane, dintre care 4 soferi si 22 de  pasageri, care nu au respectat masurile de protectie privind purtarea corespunzatoare a mastii de protectie in mijloacele de transport, acestia fiind sanctionati contraventional cu amenzi, in valoare de 5.500 de lei.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>