Published On: vin, oct. 16th, 2020

Un interlop si un traficant de copii deschid lista PNL Braila la camera Deputatilor

Share This
Tags

Situatie halucinanta la PNL Braila. Dupa ce au pierdut lamentabil alegerile locale sustinand candidaturile la presedentia CJ si la primaria Brailei a doua persoane alese in urma unor sondaje cel putin interpretabile, liberalii continua sa arunce pe fereastra sperantele brailenilor ca vor avea o opozitie solida la PSD: au nominalizat pe primele doua pozitii la Camera Deputatilor un interlop, Alexandru Popa, si un traficant de copii, Vasile Varga. Membrii PNL sunt siderati de prezenta acestor doua nume in fruntea listei, in conditiile in care asa-zisele alegeri interne sunt deja contestate, ba chiar se vorbeste de plangeri penale pentru fals si uz de fals. Primele reactii: doi primari de top din PNL Braila au demisionat din conducerea filialei si intentioneaza sa iasa si din partid.

Artizanul acestei manevre odioase nu este nimeni altul decat Catalin Boboc, sustinut financiar de Vasile Varga si “moral” de secretarul general adjunct al Guvernului Romaniei, in conditiile in care Boboc, implicat in operatiuni financiare penale, este cel care nu a reusit sa obtina in alegerile pentru presedintia CJ Braila nici macar scorul partidului.

Primul pe lista – un interlop din Ciresu

Primul pe lista este Alexandru Popa, fiul primarului comunei Ciresu din Braila, un intim al lui Boboc. Prietenia cu Boboc i-a adus lui Popa Alexandru o pozitie rezervata, la partidele serioase, cu adevarat persoanelor remarcabile, in plan politic, social sau de afaceri. Ei bine, si fiul primarului din Ciresu s-a facut remarcat, el fiind catalogat, din cauza arogantei, a lipsei de bun simt si al iesirilor agresive drept “Spaima comunei Ciresu”, renumele de smardoi care da cu pumnul si ranga aducandu-i uneori si “succesuri” in localitatile invecinate: “Smecherul Faureiului”, de exemplu.

“Am decis sa intru in cursa electorala pentru Consiliul Judetean al Brailei, pentru functia de Consilier Judetean, considerand ca experienta mea de inginer agronom, poate sa genereze solutii reale pentru sectorul agricol, fiind cel mai important segment economic al judetului nostru. Consider ca implicarea mea in viata publica in rezolvarea problemelor acestui judet este o datorie pe care vreau sa o intorc ca raspuns la ce mi-a oferit mie Braila. Mai mult, consider ca este vital ca noi, tinerii, sa ne implicam pentru a face din judetul nostru, unul civilizat, actractiv si al modern”, declara Alexandru Popa. El este un bataus scandalagiu care impreuna cu fratele lui si un criminal condamnat, dupa ce au baut ca porcii, au facut scandal intr-o discoteca. Un barbat si femeia care il insotea au fost batuti crunt, iar la venirea Politiei, fii primarului Popa au incercat sa ofere bani ca sa nu fie anchetati si sa ameninte victimele: “Ce, ba, ca vand 20 de hectare si ma pis pe voi!”

Incidentul nu a fost singular, urmatorul petrecandu-se la Faurei, cand Alexandru Popa a batut un om pentru ca nu dorea sa voteze cu PNL si pentru ca isi exprimase opinia ca PNL nu va castiga alegerile. “Mi-am exprimat opinia in legatura cu ruda lui. Am spus ca nu cred ca are vreo sansa sa castige alegerile locale, pentru ca lumea ii stie ca au fost implicati de-a lungul timpului in diverse conflicte. Atunci am primit replica de la Alexandru: «Lasa ca punem noi monopol si pe Primaria din Faurei, si pe voi, asa cum am facut la Ciresu»” a spus Cristi B.

Politia a confirmat cele intamplate si a declarat oficial ca a deschis o ancheta, insa nu se cunsoc rezultatele acesteia. “Activitatea” lui Popa il recomanda sa fie primul pe lista de candidati ai PNL la Camera Deputatilor. Va fi discutat si interlopul asta cu cineva in miez de noapte intr-o biserica, asa cum le sta in obicei militienilor din MAI? Tinand cont de locul obtinut, cel mai probabil da.

Al doilea pe lista – traficant de copii

Locul doi pe lista pe lista PNL la Camera Deputatilor este Vasile Varga. Deputat. Notar. Traficant de copii, asa cum sustin rudele celor vanduti. Cunoscut in lumea interlopa ca “nea Vasile”, notarul si-a asigurat renumele de a legaliza orice. Sta bine mersi pe lista, chiar daca grafologi ai Ministerului Justitiei sustin ca unele acte executate la notariatul sau sunt false, chiar daca rudele asteapta doar pedeapsa divina pentru trafic de copii, chiar daca ANI considera ca actiunile sale de pe vreamea cand era consilier local municipal il fac incompatibil. Il lauda si se lauda cu prietenia lui cu Gigi Becali si poate ca asta este un atu pentru PNL. “I-am spus lui Varga. Eu m-am racorit, i-am spus lui Varga ce am avut de spus, direct in fata. Si poate vreodata nu va ramane nepedepsit”, spune o ruda a unuia dintre copii vanduti. Nu conteaza ca pana si SRI si-a indreptat atentia asupra acestui caz, “nea Vasile” ramane eligibil. Poate ca il ajuta si respectul pe care i-l poarta fostului premier Mihai Tudose. Poate ca il ajuta si faptul ca a acceptat sa autentifice acte in care s-au facut plati directe in numerar de 15 miliarde de lei, dar ce raspuns sa avem la intrebarea asta cand stiti bine cine a fost seful “la spalarea banilor” in Romania. Poate ca il ajuta si faptul ca face “regii” la ziaristii incomozi. Singura intrebare este: cu ce il are la mana, sau stampila, pe Orban?

Orbane, tu ai copii? Da?! Zau?! Ia citeste dom’ premier ce zice matusa copilului traficat de Varga: “Deci, el asa fost pacalit, de cinci ori a venit dupa el <<Da copilul, da copilul! ‘Ca tu nu poti sa-l cresti, n-ai posibilitate! Da copilul, da copilul, da copilul!>> Si el a zis ca <<Nu-l dau!>> Si la tribunal l-a pus <<Semneaza aici>>… Eu m-am racorit, i-am spus lui Varga ce am avut de spus, direct in fata. Si poate vreodata nu va ramane nepedepsit!” Poti sa pui, Orban, asa ceva pe lista?

Boboc – falanga tepara a lui Orban

Presedintele PNL se lauda pe siteul oficial al partidului ca a fost jurisconsult la o firma care si-a pacali partenerii de afaceri cu milioane de euro. Boboc a fost implicat intr-un dosar al Politiei pentru ca a emis un cec fara acoperire in valoare de 60.000 de euro in favoarea actualului deputat PSD Nicu Nita, dar nu a patit nimic. Ca si Oprisan, mama lui Boboc este cheia. SC Bobcaget SRL, firma clanului Boboc, a reusit “performanta” de a tepui 26 de furnizori cu suma totala de 19.175.766,58 lei noi, aproximativ 5 milioane de euro! Pe lista celor ramasi cu ochii in soare de priceperea manageriala a clanului, a carui jurisconsult era chiar actualul presedinte al PNL Braila, se afla nume grele din business, ca Dan Voiculescu – Grivco SA, Ion Tiriac – Tiriac Leasing, BCR, BRD, CEC, Monsanto, Dupont, Rompetrol Downstream si altii. (In facsimil, va prezentam lista celor tepuiti de clanul Boboc).

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>