Published On: mar, oct. 13th, 2020

ULTIMA ORA / Se pune STOP nuntilor si petrecerilor de botez

Veste proasta pentru toti romanii, in special pentru detinatorii de restaurante si saloane de nunti. Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a anuntat interzicerea tuturor evenimentelor private.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat, marti, dupa sedinta CNSU, ca s-a decis propunerea prelungirii starii de alerta cu 30 de zile. La randul sau, Raed Arafat a prezentat restrictiile care vor fi impuse progresiv, in functie de rata de infectare.

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat astazi ca evenimente private precum nuntile, botezurile, aniversarile, mesele festive in spatii deschise, precum si in spatii inchise sunt interzise in perioada urmatoare, pana cand va scadea numarul de persoane infectate cu noul coronavirus.
Petrecerile sunt interzise atat in interiorul localurilor, cat si in spatiile deschise.

Romanii care aveau programate evenimente private trebuie acum sa le anuleze. Slujbele religioase (cununie, botez) vor putea fi organizate, insa nu pot fi urmate de petrecere.

Referindu-se la programul teatrelor, cinematografelor, salilor de spectacole, restaurantelor, cafenelelor, Arafat a spus ca in sedinta Comitetului National pentru Situatii de Urgenta s-a decis ca acolo unde incidenta infectarilor cu noul coronavirus este sub sau egala cu 1,5 la mie, acestea vor functiona cu capacitatea de 50%.

“Atunci cand incidenta depaseste 1,5 la mie si este pana la trei la mie, vor functiona cu capacitate de 30 la suta iar programul va fi redus pana la ora 23,00. Atunci cand incidenta depaseste 3 la mie, activitatea va fi sistata”, a spus secretarul de stat.

in ceea ce priveste hotelurile, cand incidenta este peste 3 la mie, acestea vor putea servi numai persoanele care sunt cazate.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>