Published On: lun, oct. 12th, 2020

Masca OBLIGATORIE in municipiul Braila si in alte 13 localitati din judet / Hotararea intra in vigoare maine, 13 octombrie

ESTE OFICIAL! De maine purtarea mastii va fi obligatorie si pe strada, in municipiul Braila si in alte 13 localitati din judet.
Hotararea a fost luata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila (IJSU) astazi, in contextul cresterii numarului de infectari cu coronavirus, incidenta cazurilor depasind 1,5 la 1000 de locuitori.

DECIZIA CJSU / HOTARAREA NR. 52

Art. 1. Se instituie obligativitatea purtarii permanente a mastii de protectie astfel incât sa acopere nasul si gura pentru toate persoanele care au implinit vârsta de 5 ani, in urmatoarele localitati in care incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile depaseste 1,5 cazuri/1.000 de locuitori: municipiul Braila (1,59), satul Bertestii de Jos (2,31), satul Chichinetu (2,34), satul Batogu (1,57), satul Vultureni (1,68), satul Frecatei (2,81), satul Drogu (2,39), satul Gulianca (2,53), satul Cotu Lung (4,52), satul Muchea (2,7), satul Caldarusa (4,95), satul Tudor Vladimirescu (2,11), satul Baldovinesti (1,6), satul Zavoaia (1,71), in perioada 13.10.2020 – 26.10.2020.

Art. 2. Pentru localitatile mentionate la art. 1 se aplica urmatoarele restrictii, in perioada 13.10.2020 – 26.10.2020:

(1) pentru organizarea si desfasurarea activitatii cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte: numarul maxim de participanti in spatii inchise va fi de 25 persoane si in spatii deschise va fi de 50 persoane;

(2) activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor: programul de lucru este stabilit intre orele 6.00 – 23.00, ultima comanda se ia la ora 22.00; participarea a maximum 4 persoane la o masa daca sunt din familii diferite;

(3) activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc se desfasoara intre orele 6.00 – 23.00;

(4) la evenimentele organizate de institutiile publice in spatii deschise se vor respecta regulile de distantare fizica de protectie sanitara stabilite in conditiile legii.

Art. 3. (1) Unitatile administrativ-teritoriale din judetul Braila vor aduce la cunostinta Institutiei Prefectului, pâna cel mai târziu in data de 14.10.2020, toate evenimentele culturale si publice organizate la nivelul acestora pâna la 31.12.2020.

(2) Pentru orice alte evenimente organizate ad-hoc la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Braila, acestea vor instiinta Institutia Prefectului de indata ce se ia cunostinta de data/perioada organizarii lor.

(3) Comitetele locale pentru situatii de urgenta vor intocmi planuri de masuri pentru aceste evenimente si le vor transmite institutiei prefectului pentru a fi analizate in C.J.S.U. cu cel putin trei zile inainte de producerea acestora.

Art. 4. Toate institutiile publice si private, precum si operatorii economici care isi desfasoara activitatea in localitatile mentionate la art. 1 isi vor desfasura activitatea prin organizarea programului de lucru in regim de munca la domiciliu/telemunca, iar in cazul in care acest lucru nu este posibil, se recomanda decalarea programului de lucru.

Art. 5. Respectarea aplicarii masurilor prevazute la art. 1, 2 si 4 din prezenta hotarâre se urmareste de catre structurile Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul Teritorial de Munca Braila, Directia de Sanatate Publica Braila, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Braila si Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Braila.

Art. 6. Prin grija Secretariatului Tehnic Permanent, prezenta hotarare va fi comunicata institutiilor implicate si va fi postata pentru o perioada de 30 de zile pe site-ul Institutiei Prefectului – Judetul Braila, http://br.prefectura.mai.gov.ro.

 

Citeste si Coronavirusul se extinde in Braila / ALERTA / Focare la MEDICINA LEGALA si la SERVICIUL DE AMBULANTA

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>