Published On: joi, oct. 29th, 2020

Ludovic Orban, la intalnirea cu oamenii de afaceri francezi: Romania este singura tara din UE care a inregistrat o crestere a investitiilor in primul semestru al anului 2020

​Premierul Ludovic Orban s-a intalnit marti cu reprezentantii mediului francez de afaceri, membri ai celei mai mari organizatii patronale franceze – MEDEF (Mouvement des Entreprises de France). Intalnirea a avut loc in contextul vizitei oficiale in Franta. “Romania este singura tara din Uniunea Europeana care a inregistrat o crestere a investitiilor in primul semestru al anului 2020”, a spus Orban.
Premierul a precizat ca Executivul va depune toate eforturile pentru a asigura stabilitatea si predictibilitatea cadrului fiscal-bugetar, conditie esentiala pentru dezvoltarea investitiilor.
Premierul a aratat ca, in pofida provocarilor generate de criza Covid-19, Guvernul Romaniei isi mentine angajamentul ferm in directia dezvoltarii unui parteneriat durabil cu toti investitorii din sectorul economic, se arata intr-un comunicat al Guvernului.
Orban a aratat ca obiectivul pe termen mediu si lung al Executivului consta in dezvoltarea unei economii puternice, reziliente si competitive la nivel international. Totodata, va urmari implementarea unor politici publice, la nivelul unei administratii eficiente, care sa garanteze conditii de concurenta echitabile si transparente pentru mediul de afaceri.
Seful Guvernului a dezbatut cu oamenii de afaceri prezenti oportunitatile investitionale semnificative generate de planul national pregatit pentru a beneficia de fondurile europene din cadrul Mecanismului European de Redresare si Rezilienta. Premierul Orban a subliniat importanta dezvoltarii infrastructurii de sanatate, de transport, cresterea cooperarii in domeniul agriculturii si dezvoltarea industriilor cu valoare adaugata in economie. O atentie deosebita va fi acordata, de asemenea, dezvoltarii capitalului uman, prin educatie si formare profesionala, adaptate nevoilor economiei viitorului.
Premierul a mai afirmat ca Parteneriatul Strategic dintre cele doua tari va continua sa reprezinte un reper al prosperitatii, precum si al securitatii noastre comune in spatiul euro-atlantic, o expresie a valorilor comune europene, pe care Romania si Franta le impartasesc.
La finalul intrevederii a fost semnat, in prezenta prim-ministrului Romaniei, Memorandumul de intelegere intre Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri din Romania si MEDEF (Mouvement des Entreprises de France), referitor la cooperarea intre entitatile economice din Romania si Franta.

 

Sursa: HotNews.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>