Published On: vin, oct. 16th, 2020

In tara asta doar popii si interlopii sunt protejati de politie / Dumnezeu cu mila!

Credinciosii au luat puterea la Iasi. Sublim. Ce poate fi mai frumos decat o turma de credinciosi care sfideaza orice regula sanitara si morala pentru a bali racla cu moaste a Sfintei Parascheva. Un fel de fanatism religios pe care nici macar autoritatile, prin jandarmii plantati in prima linie pe frontul de lupta de la Iasi, nu au reusit sa il tina in frau.

Necredinta in “Covrig”, cum e numit popular COVID, alaturi de multe alte alinturi cum ar fi “Corvin”, “Guvid”, “este noul semn de barbatie si patriotism, dar mai ales de “crestinism” pur romanesc manifestat prin gesturi pline de evlavie, de la ocolul in patru labe al bisericilor, la balirea Sfintelor Icoane sau, in acest caz, al raclei cu moaste.

Romanii au o singura credinta, restul e cancan. Problema la Iasi nu au fost doar credinciosii care pot fi manipulati cu fiecare vorba spusa de preoti, cu insisi slujitorii domnului. “Moastele nu fac rau”, “Sfintenia nu este contagioasa”, sustinea Mitropolia Moldovei. Nu, nu este contagioasa SFINTENIE, ci ignoranta, pentru ca unii credinciosi cred ca daca se balesc pe racla, ii iarta Dumnezeu pentru toate gandurile necurate.

Credinciosii chiar cred ca Dumnezeu se uita la ei si zice: Ce frumos se da aia capul de moaste! Gata, de astazi o mantuiesc!

Facem eforturi sa ne protejam,  insa ei incalca regulile si nimeni nu e vinovat. Preotii actioneaza de fiecare data impotriva statului. Daca statul spune ca nu e bine cu aglomeratia, ei o incurajeaza bagandu-l pe Dumnezeu inainte. Statul e bun doar cand acesta le face donatii, ii scuteste de taxe. Imi pare rau sa o spun insa civilizatia nu poate fi in acest fel. Enoriasii se tavalesc prin saliva, se imbrancesc peste cuvioasa, iar ei dau ordine ca racla sa fie dusa si mai in mijlocul loc, poate mai sunt vreo doi, trei “netavaliti” prin fata Sfintei.

Din pacate statul face legea doar asupra celor vulnerabili, fara mila. Din pacate, in Romania, doar preotii si interlopii scapa intotdeasuna cu sutana/ceafa curata.

“Caci acolo unde sint doi sau trei adunati in Numele Meu, sint si Eu!” Nu ne omoara Dumnezeu ca nu mergem o zi la biserica, cand e spre binele tuturor.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>