Published On: sâm, oct. 10th, 2020

Falsul “doctor Barbu” de la Spitalul Judetean Braila, condamnat definitiv la inchisoare / Modul perfid de operare

Un brailean de 30 de ani a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare pentru inselaciune in forma continuata. Pentru ca detine talentul de isi schimba vocea, braileanul, folosind metoda ACCIDENTUL, isi suna victimele si, recomnadandu-se ca fiind MEDICUL BARBU de la Spitalul Judetean Braila, le cerea bani in contul unor operatii ce aveau sa le salveze vietile apropiatilor lor.

Tinta sa erau persoanele in varsta, pe care reusea sa le convinga sa ii dea toti banii pe care ii aveau in casa.

Curtea de Apel Galati l-a condamnat definitiv, pe 8 octombrie, pe Ionel Dutan (30 de ani), un brailean recidivist, la 4 ani de inchisoare. Pedeapsa i-a fost redusa substantial dupa ce Judecatoria Galati il condamnase, pe 23 iulie 2020, la 10 ani și 4 luni de închisoare pentru inselaciune, insa decizia nu era definitiva.

Judecatorii instantei superioare au decis rejudecarea cazului, retinand in sarcina barbatului o singura infractiune de inselaciune in forma continuata. Acestia au mai hotarat si ca se mentine starea de arest preventiv a inculpatului Dutan Ionel si deduce, din pedeapsa aplicata, durata retinerii si arestarii preventive cu incepere de la 20.12.2019 la zi.

Individul a fost obligat si sa le restituie victimelor peste 127.000 de lei, adica mai mult de 26.000 de euro. Individul a fost trimis in judecata pentru comiterea a sase inselaciuni prin metoda ”Accidentul” comise in perioada iunie-noiembrie 2017.

Dutan mai era cercetat pentru comiterea infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce, in luna noiembrie 2017, cand i-a fost perchezitionat apartamentul luat cu chirie, politistii au gasit un pistol Walher cu 3.000 de proiectile din plastic si sase tuburi cu gaze comprimate. Procurorii au pus sechestru pe asigurator asupra sumei de 2.123 lei gasita in locuinta suspectului si asupra mai multor bijuterii (peste 20 grame aur) despre a caror provenienta acesta nu a putut da explicatii rezonabile.

Falsul medic “Barbu”

Victimele lui Dutan au fost sase brailence si galatence, cu varste cuprinse intre 65 si 79 de ani, pe care a reusit sa le pacaleasca cu talentul sau de actor.

Pentru a fi convingator, Dutan si-a schimbat vocea si s-a recomandat ca fiind de la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, care i-a confirmat ca fiul sau a fost accidentat grav, necesitand o interventie chirurgicala la Bucuresti, dar ca are nevoie de bani pentru a-l transporta. Persoana vatamata i-a confirmat ca are in casa suma de 11.000 lei si ca o poate pune la dispozitie, dupa care i-a precizat acestuia adresa unde locuieste, pentru a veni sa ridice banii”, a precizat procurorul de caz in rechizitoriu. in alte cazuri, socul emotional a fost atat de mare, incat batranele nu s-au mai gandit la altceva decat sa isi scape apropiatii de necazurile in care intrasera.

Pe fondul socului emotional, victima a fost convinsa de cele relatate de interlocutor, precizandu-i acestuia ca are in casa suma de 10.000 lei si 1.000 euro. La cererea  sa, victima i-a comunicat adresa unde locuieste (…) In aceasta zona, s-a intalnit cu persoana vatamata si a ridicat sumele de 10.000 de lei si 1.000 de euro”, se mentioneaza in rechizitoriu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>