Published On: mie, oct. 21st, 2020

BRAILA sufocata de coronavirus / La ATI se face loc doar daca moare cineva / Urmatorii pacienti COVID vor fi tratati in alte judete

In judetul Braila cazurile de COVID-19 “explodeaza” de la o zi la alta. Am ajuns in punctul in care locurile ATI destinate pacientilor infectati cu coronavirus (n.r. 8 la numar) sa devina insuficiente, iar vindecarea sau, de ce nu, moartea unei persoane sa insemne sansa la viata a alteie.

Astazi s-au confirmat alte 28 de noi cazuri de infectare. Cele 8 paturi din sectia ATI sunt toate ocupate de pacienti in stare grava. In spital mai sunt locuri doar pentru bolnavii cu forme usoare, in Pavilionul B (fostul Spital 3).

In spitalele COVID din Braila, astazi sunt internati 213 pacienti. Autoritatile locale au declarat ca, in conformitate cu procedurile aplicabile in acest caz, daca nu vor mai fi locuri in Spitalul Judetean de Urgenta Braila pentru pacientii COVID, acestia vor fi trasferati catre alte spitale apropiate, acolo unde sunt locuri disponibile.

Prognosticul nu este deloc favorabil. Doar astazi, conform informatiilor transmise de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Braila, au fost raportate alte 5 decese şi 28 de noi cazuri de infectare. De la inceputul epidemiei, in judetul Braila s-au inregistrat 3162 de cazuri de infectare si 143 de decese. Persoane in carantina la domiciliu 621, persoane izolate la domiciliu 112, persoane internate in spitale – 213.
Din totalul de 3162 persoane confirmate 143 sunt din alte judete.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>