Published On: joi, sept. 17th, 2020

S-A INTAMPLAT / Primul copil cu COVID-19 internat la ATI, in stare grava / Virusul i-a declansat o afectiune foarte rara

Primul copil roman, infectat cu coronavirus, care ajunge in sectia de ATI, starea sa deteriorandu-se intr-un timp scurt.

Un copil de 10 ani, din Buzau, internat sambata in stare grava la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, se afla la terapie intensiva in Spitalul “Dr. Victor Gomoiu” din capitala, in urma unor complicatii aparute in urma infectarii cu SARS-CoV-2.

La inceput, parintii micutului au fost diagnosticati cu COVID-19, iar testul lui a iesit negativ. In weekend, baiatul a facut febra, era somnolent si il durea capul, asa ca a fost dus intr-o unitate de primiri urgente din Buzau. Medicii de acolo au crezut ca are menigo-encefalita si au decis sa il transfere in Capitala. Aici a fost testat din nou pentru Covid, iar testul PCR a iesit pozitiv.

”La UPU Buzau a fost transportat un copil de 10 ani din Buzau cu stare mediocra, cu cefalee, fotofobie si deficit motor membre inferioare cu suspiciune Covid-19. S-a efectuat examen pediatric, neurologic si de boli infectioase si s-a decis transferul la spitalul Victor Gomoiu din Capitala cu diagnostic meningoencefalita.

Copilul s-a prezentat la Unitatea de Primiri urgente sambata la ora 11.35 l-a fost prelevat test pentru Covid-19, iar la ora 12.35 a plecat deja spre Bucuresti. Ulterior au venit rezultatele pentru Covid-19 care au fost negative”, a declarat Adriana Bunila, purtator de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau.

Ajuns in Capitala, copilul a fost retestat, iar analizele au indicat ca acesta este infectat cu SARS-CoV-2. Acesta a fost diagnosticat cu sindrom multisistemic inflamator (PIMS), o afectiune foarte rara care este asociata infectiei cu SARS-CoV-2. In prezent, starea sa este stationara, nu este intubat, dar este dependent de oxigen si toate organele i-au fost afectate de infectie.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>