Published On: joi, sept. 10th, 2020

In atentia tuturor parintilor din Braila / Fara acest document, copilul nu va putea intra la ore

La fel ca la inceputul unui nou an scolar, si in acest an, chiar daca este unul special, in plina pandemie si cu reguli stricte, parintii au nevoie de un document-cheie pentru a-si putea duce copiii la scoala. Este vorba despre adeverinta medicala pentru inscrierea in colectivitate, pe care o duc parintii ai carui copii merg pentru prima oara la scoala sau gradinita, si de avizul epidemiologic pentru reintrarea in colectivitate. Ambele documente sunt eliberate de medicul de familie.

Precizarile au venit de la Ministerul Sanatatii  dupa ce medicii de familie au cerut renuntarea la aceste documente, pentru a se evita aglomeratia la cabinete.

“In conformitate cu prevederile Anexei nr. 3 la Ordinul ministrului educatiei si cercetarii si al ministrului sanatatii 5298/1668/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind examinarea starii de sanatate a prescolarilor si elevilor din unitatile de invatamânt de stat si particulare autorizate/acreditate, privind acordarea asistentei medicale gratuite si pentru promovarea unui stil de viata sanatos, documentele medicale necesare la inscrierea/frecventarea/terminarea unui ciclu de invatamânt sunt: a) adeverinta medicala pentru inscrierea in colectivitate, b) aviz epidemiologic pentru (re)intrare in colectivitate”, potrivit Ministerului.

Adeverinta medicala este necesara la inscrierea in fiecare ciclu de invatamant, la terminarea unui ciclu de invatamant preuniversitar si la transferul elevului intr-o alta unitate scolara.
Avizul epidemiologic se elibereaza dupa o perioada de cel putin 3 zile in care elevul a lipsit din colectivitate , la plecarea in tabere, vizite de studiu etc.

Gasiti aici modelul ADEVERINTEI MEDICALE PENTRU INTRAREA IN COLECTIVITATE

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>