Published On: lun, sept. 21st, 2020

Cum a inceput anul scolar in Braila? Clase de elevi inchise, cursuri “fata in fata” suspendate

Coronavirusul incepe sa inchida, treptat, clasele de elevi din municipiu. La fix o saptamana de la inceperea cursurilor, 3 clase sunt inchise, iar elevii, care o saptamana au invatat “fata in fata” vor studia online, totul dupa ce au fost depistate cazuri de infectare cu coronavirus.

Este vorba despre clasa a VIII-a A din cadrul scolii Gimnaziale “Alexandru Ioan Cuza” Braila, acolo unde s-a depistat un caz de infectie cu noul coronavirus, cursurile fiind suspendate din data de 18 septembrie. Un alt caz a aparut la Colegiul „Murgoci”, la clasa a XI-a F – Grupa nr. 1, incepand cu data de 19.09.2020 orele fiind, de asemenea, suspendate. Cursurile “fata in fata” s-au intrerupt si pentru Grupa mare nr. 1 din cadrul Gradinitei cu Program Prelungit nr. 37 Braila, tot din data de 18.09.2020. Aici, saptamana trecuta un prescolar a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Unitatile de învatamant mentionate vor respecta masurile de organizare a activitatii în conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea îmbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2, aprobate prin ordin comun al ministrului sanatatii si ministrului educatiei si cercetarii.

Reluarea cursurilor care presupun prezenta „fata în fata” pentru clasa/grupele mentionate, suspendate temporar, se va dispune prin Hotarare a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila, dupa obtinerea avizului Directiei de Sanatate Publica a Judetului Braila si cu informarea unitatii de învatamant si a Inspectoratului scolar Judetean Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>