Published On: lun, sept. 21st, 2020

Baruri si discoteci clandestine in vreme de pandemie, in Braila

In perioada 18 – 20 septembrie, politistii braileni impreuna cu reprezentanti din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila, Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Braila, Directiei de Sanatate Publica Braila, Inspectoratul Teritorial de Munca Braila, pompieri si politisti locali au desfasurat actiuni de verificare, cu efective marite, pe raza intregului judet, in zonele aglomerate si in mijloacele de transport in comun, in cele cu regim de TAXI si in mijloacele care asigura transportul angajatilor la si de la locul de munca, avand ca principal obiectiv siguranta cetatenilor, in contextul prevenirii raspandirii COVID – 19.

Astfel, au fost verificate 263 de societati comerciale, precum marketuri si supermarketuri, statii de carburant, sali de jocuri de noroc, terase, dar si pietele si targurile din municipiu, precum si cele din judet. Activitatile au vizat si verificarea respectarii programului de lucru cu publicul de catre unitatile economice precum terasele, barurile si cluburile.

De asemenea, au fost controlate 470 de vehicule, dintre care 181 de mijloace de transport in comun, cu regim de TAXI si mijloace care asigura transportul angajatilor la si de la locul de munca, si au fost testati 21 de soferi.

Totodata, au fost constatate 184 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 100.000 de lei, dintre care:

  • 85 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
  • 47 de sanctiuni potrivit O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice;
  • 34 la Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice;
  • 18 la alte acte normative.

De asemenea, politistii braileni, impreuna cu politistii locali au actionat si in mijloacele de transport public de persoane, avand ca principal obiectiv siguranta cetatenilor, in contextul prevenirii raspandirii COVID – 19.

Cu aceasta ocazie, au fost depistate 13 persoane care nu au respectat masurile de protectie privind purtarea corespunzatoare a mastii de protectie in mijloacele de transport, acestea fiind sanctionate contraventional cu amenda, in valoare totala de 2.500 de lei.

Exemple:

In seara de 18 septembrie a.c., in urma activitatilor de verificare desfasurate, politistii au depistat trei societati comerciale, de pe raza municipiului, care nu respectau prevederile art. 6 din H.C.J.S.U nr. 39/2020, respectiv, „in judetul Braila nu este permisa activitatea in baruri, cluburi si discoteci”.

Cu aceasta ocazie, au fost aplicate trei sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 25.000 de lei la Legea 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>