Published On: lun, sept. 7th, 2020

Avem primele informatii despre cum incep elevii noul an scolar / Judetul Braila nu este ocolit de scenariul rosu

Scoala poate incepe fara probleme, cu prezenta copiilor in clase in fiecare zi, in 20 de localitati din judetul Braila, potrivit datelor prezentate, luni, de catre Minsterul Sanatatii. Cele mai multe dintre localitatile brailene sunt pe scenariul verde, in sensul ca se pot incepe cursurile in format fizic. Exista insa si exceptii. La polul opus, elevii din Faurei, de fapt singurii aflati in scenariul rosu,  ar trebui sa invete doar online, din cauza numarului mare de cazuri de coronavirus.

La Faurei se inregistreaza o incidenta cumulata de 11,12 cazuri la mia de locuitori, insa aceasta rata de infectare este data de numarul mare de imbolnaviri raportate intr- un focar izbucnit la caminul de batrani din oras unde sunt 44 de cazuri.

“Avem la caminul de batrani 44 de cazuri de coronavirus, in rest avem doar cateva cazuri active. Eu as propune sa lasam acest azil la o parte si sa incepem cursurile in mod hibrid, atat online cat si la scoala. In Faurei, avem un liceu, unde invata si scoala generala dar si gradinita, in total circa 650 de copii. Eu as propune sa incepem cursurile si noi pentru ca avem un focar unde oamenii sunt inchisi, iar restul cazurilor sunt foarte putine, razlete”, a declarat, luni, primarul din Faurei, Ionel Voinea.

Pe scenariul galben se afla municipiul Braila si localitatile Racovita,  Surdila-Gaseanca si Viziru. Aici se impune participarea zilnica a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, pe de o parte, si revenirea partiala (prin rotatie de 1-2 saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>