Published On: joi, sept. 17th, 2020

ALO! Domnii cu campania, uitati aici realitatea! / Autobuzele Braicar, bomba cu ceas / Brailenii isi risca viata, suflandu-si unul altuia in fata pentru o bucata de paine

In timp ce politicienii nostri sunt intr-o plina campanie electorala de tot rasul, nicidecum una serioasa, cu proiecte si cu realizari la fel de solide precum asfaltul care se surpa sub noi, alegatorii isi vad de viata obisnuita, o viata care devine si mai crunta in vreme de pandemie. In timp ce ei, imbracati frumos, calcati si aranjati, ne dau lectii despre cum sa ne spalam pe maini si despre cum sa NU ne apropiem mai mult decat trebuie unii de altii, realitatea din oras, cea pe care majoritatea o traim zilnic, este cu totul alta.

Dupa ce zilele trecute, in prima zi de asa zisa scoala, un filmulet trimis pe adresa redactiei ne-a aratat cum, in plina pandemie de coronavirus, autobuzele Braicar sunt sufocate de oameni mari si de copii, astazi, alte imagini ne-au fost trimise tocmai pentru a trage, inca o data, un semnal de alarma.

Cu voie, dar mai mult de nevoie, calatorii traseului nr. 5 stau efectiv ca sardinele, cu sau fara masca, inchinandu-se doar sa ajunga sanatosi acasa, la familie. Nevoia de bani ii face pe braileni sa circule cu un transport in comun pus la pamant, presarat pe alocuri cu “carcase” turcesti gata sa se dezmembreze in mers.

Acum, ne cerem scuze  “la domnii cu campania”, ca ii deranjam cu asa nimicuri cand ei sunt ocupati cu cersitul voturilor, insa nu vrem decat sa ii ajutam si sa le aratam cam cum traiesc cei de la care cersesc inca 4 ani de bunastare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>