Published On: mar, aug. 4th, 2020

Virusul se extinde intr-un ritm alert / 31 de noi cazuri de infectare, sute de braileni plasati in carantina

Noile cazuri de infectare cu coronavirus sunt de ordinul zecilor la Braila. Ultimele 24 de ore au adus cu ele inca 31 de confirmari cu COVID-19.

Potrivit informatiilor transmise de Directia de Sanatate Publica Braila, de la inceputul pandemiei de coronavirus, la Braila au fost inregistrate, in total, 945 de cazuri, dintre care 31 sunt cazuri nou confirmate in Braila, in ultimele 24 de ore.

In acest moment, in carantina sunt plasati 505 braileni, iar in izolare 100.

De asemenea, sunt internati, in acest moment, 292 de pacienti, 7 dintre acestia fiind transferati din alte judete.

In ceea ce priveste numarul deceselor, astazi, la Braila sunt inregistrate 27 ( 20 confirmate in Braila,  4 in Galati, 2 in

Tulcea si 1 Ialomita -transferate la Braila).

In ziua de 03 august 2020, politistii, alaturi de jandarmi, politisti de frontiera si politisti locali au desfasurat actiuni de verificare la mai multe societati comerciale, precum si in mijloacele de transport in comun si in cele cu regim de TAXI, de pe raza municipiului Braila, avand ca principal obiectiv siguranta cetatenilor, in contextul prevenirii raspândirii COVID – 19.

Totodata, poliţiştii braileni au actionat, pe raza intregului judet, pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea ordinii şi siguranţei publice si pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave. Astfel, in acest weekend, a fost verificat modul de respectare a masurilor de protectie individuala si interdictiilor impuse in aceasta perioada in cazul a peste 700 de persoane si a 22 de societati comerciale.

Cu aceasta ocazie au fost aplicate 35 de sanctiuni contraventionale, dintre care:

         9 pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala, in conformitate cu Legea 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;

         26 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991pentru sancţionarea faptelor de incalcare a unor norme de convieţuire sociala, a ordinii şi liniştii publice, aplicate in contextul COVID-19.

Totodata, politistii braileni au desfasurat si 4 actiuni punctuale, in cadrul carora au efectuat verificari in mijloacele de transport in comun si in cele cu regim de TAXI, având ca principal obiectiv siguranta cetatenilor, in contextul prevenirii raspândirii COVID – 19.

Astfel, au fost legitimate peste 100 de persoane si oprite in trafic si verificate 59 de vehicule, fiind aplicate 24 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.590 de lei.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>