Published On: mar, aug. 18th, 2020

Vacanta in Spania ne baga in carantina

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a aprobat lista actualizata a statelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se aplica masura carantinei in cazul cetatenilor care sosesc in Romania din aceste state.
Pe lista apar si sase regiuni din Spania, unde rata cazurilor noi raportate la populatie este mai mare decat in Romania.

Art.4 (1) Se aproba lista tarilor pentru care se instituie masura carantinei pentru persoanele care sosesc in Romania din tarile/zonele de risc epidemiologic ridicat, actualizata la data de 17.08.2020.
(2) Pentru Regatul Spaniei masura carantinarii se aplica doar pentru regiunile in care rata cumulata de incidenta a cazurilor noi de imbolnavire din ultimele 14 zile raportata la 100.000 de locuitori este mai mare decat cea inregistrata in Romania, dupa cum urmeaza:

a) Regiunea Aragon;

b) Regiunea Cataluna;

c) Regiunea Comunidad de Madrid;

d) Insulele Baleare;

e) tara Bascilor;

f) Regiunea Navarra.

Art.5 Se aproba masura suspendarii zborurilor spre si dinspre Romania, efectuate de operatorii economici din aviatie, din tarile prevazute in lista mentionata la art.4, cu exceptia zborurilor spre si dinspre Regatului Spaniei.

Lista tarilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizata de Institutul National de Sanatate Publica si intra in vigoare marti, 18.08.2020, la ora 0:00.

Lista poate fi consultata aici: Lista STATE CU RISC EPIDEMIOLOGIC RIDICAT

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>