Published On: joi, aug. 27th, 2020

Scandal pe termoscanere la Casa de Ajutor Reciproc

Un brailean, care a avut norocul sa iasa din tara si sa cunoasca beneficiile lumii civilizate, a indraznit sa dea o idee si a primit, in schimb, pe ton ironic, cuvinte urate dar si o imbranceala serioasa.

Domnul Gheorghe Ionel, de 69 de ani, pensionar, ne-a sesizat cateva lucruri care se petrec sub nasul nostru, al tuturor, doar ca nu multi indraznesc sa le faca publice. Una dintre nereguli s-a petrecut chiar ieri, cand acesta a fost la Casa de Ajutor Reciproc Ana Aslan pentru a ii plati sotiei cotizatia. Acolo, dupa ce a refuzat sa i se ia temperatura din dreptul frunctii, a fost imbrancit de un paznic si jignit de un superior al acestuia, venit la fata locului fara masca si fara a se prezenta.

Eu merg mult cu bicicleta. Nu am unde sa o las. Le-am zis, domnule, daca tot este o institutie, va rog sa puneti un rastel ( n.r. suport compartimentat, facut din bare de lemn sau de metal, pentru pastrarea armelor, a schiurilor, a bicicletelor). Mi-au zis <<Da ce, ai vazut la Primarie asa ceva?>>  De cate ori ma duc acolo o las proptita, gata sa cada. Ma invart ca fraierul. Lumea este necivilizata. 

In afara de problema asta, au vrut sa imi ia temperatura. M-am invatat peste tot ca merge si aici (n.r. in dreptul mainilor). Doamna voia neaparat sa imi ia din frunte, eu am refuzat si i-am oprit mana. A tipat, de ce pun mana pe ea. A sarit unul din cei care mananca o paine acolo si a pus mana pe mine sa ma imbranceasca.  A venit cineva de la birou si am zis ca vreau sa ii vad si eu ecusonul. A venit fara masca, fara ecuson. Nu a vrut sa se prezinte. Nici buna crestere nu sunt capabili sa arate. M-au facut nebun. Au zis ca cheama politia.

O alta sesizare facuta priveste cainii “fara stapan” care isi fac veacul in curtea uzinei de apa din Braila. Gheorghe Ionel atrage atentia asupra pericolului care ii paste pe trecatori, in special pe cei pe bicicleta. Si in acest caz s-a confruntat cu nesimtirea si tupeul celor pusi sa pazeasca si sa fie in slujba brailenilor.

In urma cu o saptamana am trecut cu bicicleta intr-o dimineata. Aveau poarta deschisa si era o doamna ca paznic. Au incercat sa ma muste. I-am zis doamnei sa nu ii mai lase afara. M-a jignit.”

In incheiere, brailenul a recunoscut ca este dezamagit de tot ce se intampla la noi in oras si a afirmat ca cei din conducerea administratiei locale ar trebui sa fie atenti la bunastarea cetatenilor.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>