Published On: joi, aug. 6th, 2020

Politistii au impanzit orasul / Operatiunea “masca pe fata” face noi victime

In ziua de 5 august, politistii braileni impreuna cu reprezentanti din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila si politisti locali au desfasurat actiuni de verificare la mai multe societati comerciale, precum si in mijloacele de transport in comun si in cele cu regim de TAXI, de pe raza municipiului Braila, având ca principal obiectiv siguranta cetatenilor, in contextul prevenirii raspândirii COVID – 19.

Totodata, politistii braileni au actionat, pe raza intregului judet, pentru prevenirea faptelor antisociale, mentinerea ordinii si sigurantei publice si pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.

Acestia au verificat 45 de societati comerciale, 7 statii Peco si 18 sali de jocuri de noroc, au legitimat 166 de persoane si au controlat 316 de vehicule, dintre care 209 mijloace de transport in comun si 45 de taxiuri.

Cu aceasta ocazie au fost constatate 81 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 30.000 de lei.

Dintre sanctiunile aplicate:

  • 28 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
  • 10 la Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice;
  • 36 de sanctiuni potrivit O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice;
  • 2 la Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi.
  • 5 la alte acte normative.

De asemenea, politistii braileni, impreuna cu politistii locali au actionat si in mijloacele de transport public de persoane de pe raza municipiului, având ca principal obiectiv siguranta cetatenilor, in contextul prevenirii raspândirii COVID – 19.

Cu aceasta ocazie au fost aplicate 21 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 2.750 de lei, fiind depistate 21 persoane care nu au respectat masurile de protectie privind purtarea corespunzatoare a mastii de protectie in mijloacele de transport, dintre care 7 conducatori auto si 14 pasageri.

Tot ieri, politistii au efectuat verificari in mijloacele de transport persoane folosite de catre angajatii marilor operatori economici de pe raza judetului Braila, pentru a se deplasa de la domiciliu catre locul de munca si inapoi, având ca principal obiectiv siguranta acestora, in contextul prevenirii raspândirii COVID – 19.

Astfel, au fost verificate 19 mijloace de transport persoane, ocazie cu care politistii au constatat faptul ca majoritatea pasagerilor purtau mastile de protectie, insa au fost identificate si 5 pesoane care au incalcat prevederile Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, acestea fiind sanctionate contraventional.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>