Published On: mar, aug. 11th, 2020

Plaja Perla, gunoiul de sub presul autoritatilor brailene / Arata ca dupa un bombardament cu peturi si doze de bere

Orasul nostru pierde lupta cu gunoiul, triumfand nepasarea deseurilor umane. Daca pandemia a pastrat natura libera de turisti la inceput de vara si, implicit, malul Dunarii a fost mai curat, oamenii tind sa recupereze timpul pierdut si au inceput sa isi “marcheze” teritoriile cum stiu ei mai bine.

Imagini dezolante de la malul Dunarii, pe plaja Perla. Pana si numele ii atribuie o insemnatate deosebita, insa oamenii o condamna la mizerie si o sufoca cu resturile aruncate de bipedele care o calca. A ramas dezastru in urma brailenilor care si-au petrecut cateva ore de relaxare la soare. Gunoaie la tot pasul!

Pubelele lipsesc cu desavarsire, iar de mizerie nu scapa nici cei care vor sa faca o baie in Dunare. Si asta pentru ca ambalaje de tot felul sunt pana aproape de apa.

A fi sau a nu fi o plaja asa zisa “PLAJA PERLA”? Aceasta este intrebarea. Pare mai degraba una salbatica, cotropita de bipezi nedomesticiti.

Nici autoritatile nu fac nimic pentru a “gadila” simtul civic al nesimtitilor asa ca, la Braila, NESIMTIREA si INCOMPETENTA fac “CASA BUNA”.

Braila are minusuri la multe capitole, dar frumusetea si utilitatea Dunarii ar trebui mult mai mult exploatate in sensul bun al cuvantului.  Ar trebui sa profitam de privilegiul de a trai intr-un oras la Dunare, insa stim deja ca si in Braila, ca in alte multe orase din aceasta tara, lipsurile ne-au invatat sa avem pana si dorinte cu portia.

Braila si Galati, marile orase de la Dunare fara plaje amenajate.  Este o situatie penibila ca locuitorii Brailei, orasul inconjurat de Dunare sa nu aiba o plaja amenajata decent. Nici macar frecventele cazuri de inec nu ating inimile politicianiste ale autoritatilor care parca sunt decise sa nu arunce colacul de salvare. Asta ar presupune un mic efort financiar al municipalitatii pentru asigurarea nisipului, semnalizarea zonei cu adancimi permise, asigurarea serviciilor de salvamar si a unui cabinet medical.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>