Published On: mie, aug. 5th, 2020

Pacanelele din Braila, calcate de politisti si jandarmi

In ziua de 04 august, politistii braileni impreuna cu reprezentanti din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila si politisti locali au desfasurat actiuni de verificare la mai multe societati comerciale, precum si in mijloacele de transport in comun si in cele cu regim de TAXI, de pe raza municipiului Braila, având ca principal obiectiv siguranta cetatenilor, in contextul prevenirii raspândirii COVID – 19.

Totodata, politistii braileni au actionat, pe raza intregului judet, pentru prevenirea faptelor antisociale, mentinerea ordinii si sigurantei publice si pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.

Acestia au verificat 38 de societati comerciale si 17 statii Peco si sali de jocuri de noroc, au legitimat 67 de persoane si au controlat 80 de vehicule, dintre care 38 de mijloace de transport in comun si 16 taxiuri.

Cu aceasta ocazie au fost constatate 13 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 6.000 de lei.

Dintre sanctiunile aplicate:

  • 8 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
  • 2 la Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice;
  • 3 sanctiuni potrivit O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice;

De asemenea, politistii braileni, impreuna cu politistii locali au actionat si in mijloacele de transport public de persoane de pe raza municipiului, având ca principal obiectiv siguranta cetatenilor, in contextul prevenirii raspândirii COVID – 19.

Cu aceasta ocazie au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.750 de lei, fiind depistate 10 persoane care nu au respectat masurile de protectie privind purtarea corespunzatoare a mastii de protectie in mijloacele de transport, dintre care 2 conducatori auto si 8 pasageri.

Tot ieri, politistii din cadrul Serviciului Rutier au continuat sa actioneze pentru cresterea gradului de disciplina rutiera in domeniul transportului in comun de persoane intrajudetean.

Acestia au verificat 74 de vehicule, dintre care 24 de transport persoane, ocazie cu care au constatat 14 contraventii, fiind aplicate amenzi in valoare totala de 5.575 de lei.

Dintre sanctiunile aplicate, 12 au fost pentru nerespectarea O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, si 2 potrivit Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Ca masura complementara au fost retrase un permis de conducere si doua certificate de inmatriculare.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>