Published On: mar, aug. 4th, 2020

EXCLUSIVITATE / Familia unei brailence infectate cu coronavirus acuza / “DSP isi bate joc de noi! Ce ati facut cu datele noastre personale?”

Aurora Otelea este una din cei 945 de braileni care s-au infectat cu coronavirus. Nu stie de unde l-a putut lua, insa stie cat de nemilos poate fi si cate ravagii poate face si intr-un corp sanatos.

Dupa primele simptome agresive, aparute cu mai bine de doua saptamani in urma, Aurora Otelea a ajuns la UPU unde i s-a facut testul pentru depistarea infectarii cu coronavirus, iar a treia zi a fost sunata si anuntata ca este pozitiva. A stat 10 zile in spital si apoi a fost trimisa in izolare la domiciliu, urmand tratamentul acasa.

In vinerea (24 iulie) in care a primit telefon de la DSP, prin care a fost anuntata ca este pozitiva, i s-a comunicat si ca familia ei, mai precis sotul si fiica, vor fi izolati la domiciliu timp de 14 zile si ca, in acest timp, vor fi controlati de organele abilitate.

“Vineri, 24 iulie, la ora 13.30 am primit un apel de la DSP Braila, iar cel de la celalat capat al firului neprezentandu-se cu numele sau, ci cu institutia, avea chef de glume. Mi-a cerut numele, adresa, CNP-ul si numarul din buletin. I le-am dat, dupa care ma luat la misto spunandu-mi: “Doamna, dar ce le stiti!” . M-a intrebat  cate persoane stau cu mine in casa. I-am zis ca locuiesc cu sotul si fiica. Mi-a cerut datele lor, adresa completa, CNP-urile si numerele din buletin. Dupa cateva minute bune de dat date personale, eu l-am intrebat cum a iesit testul. A zis ca a iesit pozitiv, apoi m-a intrebat daca sunt suparata. Mi-a zis ca daca ma simt bine, sa stau acasa. Daca nu, sa chem salvarea. Mi-a mai spus si ca rezultatul testului mi-a iesit joi, 23 iulie,  dar el a sunat vineri dupa amiaza sa mi-l comunice. Mi-a spus ca familia mea este in izolare de cand a iesit rezultatul testului (joi), iar politia va face controale acasa. Nu a venit nimeni niciodata!” a povestit pentru Infobraila, Aurora Otelea.

Astazi, 4 august, la 13 zile de la declararea izolarii pentru familia Aurei, sotul acesteia a sunat la DSP Braila pentru a i se confirma daca maine se implinesc cele 14 zile si vor putea iesi fara probleme din casa, cei doi nemanifestand niciun simptom in aceasta perioada.

Astazi am sunat la DPS. Mi-a raspuns cineva care mi-a dat alt numar de la DSP. Am sunat si cel de la capatul firului mi-a spus ca listele cu cei care sunt in izolare sunt la ISU. Mi-a dat numarul de la ISU. Am sunat la ei. Mi-a raspuns o doamna. I-am dat numele meu si al fiicei si adresa nostra.  A cautat si mi-a sus ca NU ne are in baza de date. A cautat mai bine si m-a sunat dupa 5 minute. Mi-a spus ca o au in baza de date pe sotia mea, Otelea Aurora, care a fost spitalizata si acum e trecuta in izolare. Atat! Noi nu figuram pe lista, cu toate ca pe 24 iulie, cand sotia a primit telefon de la DSP prin care au anuntat-o ca este pozitiva, cel de acolo a cerut datele noastre personale, ale mele si ale fiicei, pentru a fi trecuti si noi in baza de date a celor aflati in izolare la domiciliu. Prin acest telefon am aflat, cu stupoare ca noi nu figuram nicaieri, insa datele ne-au fost preluate. Ce s-a intamplat cu datele noastre? In ce scop au fost folosite? DSP isi bate joc de noi!”, ne-a declarat sotul Aurorei  Otelea.

Astfel, doua persoane, doi posibili asimptomatici au fost ignorati cu buna stiinta de DSP Braila, nu inainte de a li se prelua toate datele persoanale. Unde au ajuns acestea, nimeni nu stie, insa un lucru este cert. Doar simtul lor de raspundere si spiritul civic i-au tinut in casa in aceste 14 zile, evitand astfel posibilitatea de a ii infecta si pe cei din jur. Autoritatile “competente” plaseaza telefonul dintr-o parte in alta, descoperindu-se cu stupoate dupa nenumarate apeluri ca undeva, candva, datele s-au pierdut.

Citeste si EXCLUSIVITATE / Marturie din infernul numit COVID-19. O braileanca povesteste trairile si fricile unui infectat cu coronavirus

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>