Published On: mie, aug. 26th, 2020

Este anuntul momentului / Se redeschid restaurantele. Ce se intampla cu cinematografele

In aceasta seara, presedintele Klaus Iohannis a anuntat deschiderea la 1 septembrie restaurantelor, a cinematografelor si a teatrelor.

Principalele declaratii ale presedintelui Iohannis:

  • Pot sa va dau cateva informatii noi. Sunt doua domenii in care consider ca este important sa se reia activitatea atat cat se poate in conditii de siguranta. Primul sector, la care tin foarte mult, e zona culturala. Teatrele si cinematografele se vor putea deschide probabil din 1 septembrie, in conditii speciale de siguranta, cu locuri libere intre spectatori, cu masca, cu respectarea conditiilor care vor fi stabilite. Dar cred ca e important ca acolo unde conditiile permit sa se reia actul de cultura. Ce am fi fara cultura?
  • Al doilea sector in suferinta, si unde e bine sa se reia activitatea unde se poate, e sectorul HORECA; in special functionarea restaurantelor in interior. Vremea se raceste, dupa un timp nu se vor mai putea folosi terasele.
  • Dupa 1 septembrie, in anumite conditii restaurantele se pot deschide in interior. Nu vor putea fi folosite toate mesele. Specialistii vor stabili probabil maine un prag care decide riscul de infectare si unde va fi depasit se va restrictiona functionarea restaurantelor in interior. Cred ca aceste doua sectoare sunt importante, cred ca dupa ce am invatat cum sa ne comportam in pandemie putem face acest pas. Evident nu ne intoarcem la normalitate, se vor respecta regulile, normele, dar e bine sa se reia functionarea unde e posibil”.

 

Citeste si Extrem de multi braileni diagnosticati cu Covid-19 in ultimele 24 de ore

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>