Published On: Dum, aug. 9th, 2020

Descinderi la “pistolarii” din Braila / Un intreg arsenal de arme, confiscat de politisti

Politia Romana a efectuat mai multe perchezitii azi, dar si vineri, in urma carora au fost intocmite mai multe dosare penale si aplicate 54 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 130.000 de lei.

Perchezitii la domiciliile posesorilor de arme de foc, letale si neletale

Politistii de la Arme au descins la 10 adrese din Braila dar si din Valcea, Dolj, Harghita si Caras-Severin, sub coordonarea Directie Arme, Explozivi si Substanta Periculoase.

Au fost vizate persoane cercetate in cadrul a 5 dosare penale, in care se desfasoara cercetari sub aspectul nerespectarii regimului armelor si munitiilor”, transmite Inspectoratul General al Politiei Romane.

Astfel, la locuintele perchezitionate au fost gasite: „o arma letala si 30 bucati de munitie letala, alte 3 arme neletale (una cu aer comprimat de tir sportiv si doua tip airsoft, cu posibilitatea de folosire proiectile metalice), 178 de proiectile metalice, de calibru 4,5 mm, 50 grame de pulbere, 38 capse de initiere, un dispozitiv metalic folosit la incarcarea artizanala a cartuselor de vanatoare si 6 dispozitive de fixare pulbere cartus.”

Controalele au curs zilele acestea

In cursul zilei de vineri au avut loc de asemenea controale. Politistii din toata tara au desfasurat, vineri, controale la 1.018 persoane autorizate de a detine arme, au verificat 1.678 de arme supuse autorizarii si au aplicat 54 de sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 130.000 de lei, in cadrul actiunii Legal Guns, initiata si coordonata de Directia Arme, Explozivi şi Substante Periculoase a Politiei Romane.

Scopul actiunii este acela de a preveni riscurile producerii unor evenimente negative din cauza nerespectarii prevederilor legale cu privire la conditiile de detinere, port si folosire a armelor.

Pe parcursul actiunilor organizate, au fost constatate 39 de infractiuni, 40 de persoane fiind cercetate pentru comiterea de infractiuni la regimul armelor si munitiilor.

De asemenea, in cadrul dosarelor penale a fost indisponibilizate 33 de arme supuse autorizarii, dintre care 6 arme letale si 27 de arme neletale. Totodata, au fost au fost indisponibilizate 330 de cartuse, jumatate de kilogram de articole pirotehnice, un autovehicul ce ar fi fost utilizat la comiterea infractiunilor, 13 capse de initiere, doua telefoane mobile s peste 8.500 de proiectile destinate armelor de tip Airsoft.

Citeste si VIDEO / O pesedista intineaza cu cacat asfaltul primarului Marean

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>