Published On: sâm, aug. 29th, 2020

De ce a decis Infobraila sa nu retraga o stire despre un accident / Precizari importante

Este campanie electorala. Vineri la pranz, in redactia ziarului Infobraila oricine ar scrie despre orice, numai despre mizeria de si din politica nu mai are chef nimeni. Ziarul primeste un filmulet si o fotografie de la un accident petrecut. Se confirma stirea de la cel care a trimis-o, iar reporterii de la “Eveniment” scriu stirea, pun singura poza pe care o au de la fata locului si filmuletul. Cum accidentul nu este foarte grav, echipa de serviciu, aflata la redactia situata in afara orasului, acolo unde sunt si studiourile de la viitoarea InfobrailaTV, nu se deplaseaza la fata locului, unde oricum nu se mai afla nimeni implicat in accident.
Stirea intra pe flux, iar de la redactia aflata in oras nu se da ok-ul ca ea sa fie promovata prin reclama platita. Este o stire de la care nu se asteapta nimic, mai ales ca are si confirmarea Politiei, ca soferul are 21 de ani si nu a consumat alcool. Femeia este la spital si este stabila hemodinamic. Nu trece mult timp si pe mesageria de Facebook a ziarului, un personaj extrem de violent verbal ne spune ca stirea e falsa, ca masina Skoda din imagine nu a produs accidentul. Cei de la “Comunicare” sunt contrariati, pentru ca STIREA NU CONTINE INFORMATIA POTRIVIT CAREIA UN AUTOTURISM SKODA A PRODUS ACCIDENTUL. Injuraturile si amenintarile continua si se aplica una dintre regulile ziarului privind acest tip de comportament: nu negociem nimic cu astfel de oameni, iar raspunsurile au aceeasi “tonalitate” (de retinut pe viitor, pentru unii – nr).
Orele trec, amenintarile curg, insultele asemenea, cand se produce un alt fel de reactie: confidentul personal al notarului Vasile Varga, Plicusor, pardon, Nicusor Zamfir, si ziarista de origine rroma platita la greu din bani publici Gina Bahor distribuie stirea, iar unul dintre ei indemna sa fie actionat in instanta proprietarul ziarului. Avocatii ziarului sunt contactati, dar nu este considerat nimic in neregula cu o imagine de pe un drum public. Infobraila obtine si alte informatii: un autoturism WPassat albastru este masina condusa de cel care a produs accidentul, dar tonele de zoaie aruncate asupra ziarului determina conducerea ziarului sa nu updateze stirea, experienta multora spune ca sigur va urma si altceva. Se obtine si declaratia tinerei care se afla in filmare langa victima cazuta si a unui alt martor, dar in cazul tinerei faptul ca se afla in doliu determina ziarul sa nu ii foloseasca declaratia.
Avocatii si cei de la “Comunicare”, care i-au identificat pe majoritatea celor care se manifestau violent, ii pun pe biroul proprietarului mai multe plangeri penale pentru insulta si amenintare impotriva acestora, dar acesta decide sa nu le trimita la Politie, deocamdata.
La opt ore dupa acest atac concertat, apare o asa-zisa captura de stire in care scrie ca autoturismul Skoda este cel implicat in accident. Retineti, timp de opt ore, din cei aproximativ 25.000 de cititori pe care ii are ziarul, vreo zece internauti spun ca ei sunt proprietarul masini, dar nu produc nicio proba! Si dupa 8 ore apare un fake.
Cei de la “Comunicare” gasesc si numerele de telefon ale unora dintre cei care instigau impotriva ziarului. Unul dintre numere este apelat si persoana, identificata exact de Infobraila, nu-si prea gaseste cuvintele. Cu acea persoana ne vom lamuri in instanta.
Astazi, Infobraila a decis sa faca un lucru fara precedent: vom publica un printscreen din “spatele” ziarului, cei care se pricep putand vedea ca articolul nu a fost editat! Explicatie pentru cei care nu se pricep: modificarea unui articol publicat intr-o platforma wordpress, asa cum detine Infobraila, apare in statusul stirii (vezi foto).
Nu mai este nimic de demonstrat, dar facem ultime precizari:
1. Autoturismul Skoda care apare in imagine nu a fost implicat in accident;
2. Nu agreem violentele verbale, dar intelegem nervozitatea provocata de anumiti factori independenti de noi;
3. Ii rugam pe cititorii nostri sa ni se adreseze civilizat, daca vor raspunsuri civilizate;
4. Daca in urma sutelor de schimburi de replici am jignit din greseala pe cineva, ne prezentam scuze!
5. Cei care vor sa ne omoare, bata sau injure si nu ne cunosc chipurile, ii rugam sa mai astepte putin, pana la lansarea InfobrailaTV, pentru a ne vedea si ei pe noi la fata. Noi i-am vazut si ii cunoastem deja.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>