Published On: lun, aug. 3rd, 2020

BREAKING NEWS / Alti 5 braileni infectati cu coronavirus au murit in weekend / Bilantul deceselor se ridica la 20

In lina pandemie de coronavirus, situatia din Braila se inrautateste cu pasi rapizi. In ultimele doua zile, au murit 5 braileni infectati cu noul coronavirus. In total, de la inceputul poandemiei, 20 de braileni au pierdut lupta cu terbibilul virus.

Potrivit informatiilor transmise de Institutia Prefectlui, la Braila au fost inregistrate, in total, 914 cazuri, dintre care 19 sunt cazuri nou confirmate in Braila, in ultimele 24 de ore.

De asemenea, in judetul nostru sunt internati, in acest moment, 283 de pacienti, 7 dintre aceștia fiind transferati din alte judete.

In ceea ce privește numarul deceselor, astazi, la Braila sunt inregistrate 27 ( 20 confirmate in Braila,  4 in Galati, 2 in Tulcea și 1 Ialomita -transferate la Braila.)

De asemenea, va informam ca in perioada 31.07-02.08.2020, politiștii impreuna cu reprezentanti din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila, Directiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor Braila, Directiei de Sanatate Publica Braila, Inspectoratul Teritorial de Munca Braila și politiști locali au desfaşurat actiuni de verificare, cu efective marite, pe raza intregului judet, in zonele aglomerate, unitati de alimentatie publica şi zonele adiacente acestora, piete, terase, precum și in mijloacele de transport in comun și in cele cu regim de TAXI, având ca principal obiectiv siguranta cetatenilor, in contextul prevenirii raspândirii COVID – 19.
Astfel, in acest weekend, a fost verificat modul de respectare a masurilor de protectie individuala și interdictiilor impuse in aceasta perioada in cazul a peste 1.600 de persoane și a 361 de societati comerciale.
In acest context au fost aplicate 151 de sanctiuni contraventionale, dintre care:
Ø 78 pentru nerespectarea masurilor de protectie

individuala, in conformitate cu Legea 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
Ø 5 pentru nerespectarea masurilor de diminuare a impactului riscurilor, aplicate unor operatori economici;
Ø 67 pentru nerespecatrea prevederilor Legii 61/1991pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii şi liniştii publice, aplicate in contextul COVID-19.
Ø una la alte acte normative.

Totodata, politiștii braileni au desfașurat și 12 actiuni punctuale, in cadrul carora au efectuat verificari in mijloacele de transport in comun și in cele cu regim de TAXI, având ca principal obiectiv siguranta cetatenilor, in contextul prevenirii raspândirii COVID – 19. Au fost  legitimate astfel, 600 de persoane și oprite in trafic și verificate peste 200 de vehicule, fiind aplicate 122 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 48.835 de lei.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>