Published On: mar, aug. 4th, 2020

Brailenii continua sa sfideze puterea virusului / Amenzi usturatoare, aplicate ieri

In ziua de 3 august, politistii braileni impreuna cu reprezentanti din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila si politisti locali au desfasurat actiuni de verificare la mai multe societati comerciale, precum si in mijloacele de transport in comun si in cele cu regim de TAXI, de pe raza municipiului Braila, avand ca principal obiectiv siguranta cetatenilor, in contextul prevenirii raspandirii COVID – 19.

Totodata, politistii braileni au actionat, pe raza intregului judet, pentru prevenirea faptelor antisociale, mentinerea ordinii si sigurantei publice si pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.

Acestia au verificat 13 societati comerciale, au legitimat 59 de persoane si au controlat 67 de vehicule, dintre care 62 de mijloace de transport in comun si taxiuri.

Cu aceasta ocazie au fost constatate 23 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 8.000 de lei.

Dintre sanctiunile aplicate:

  • 14 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 6 fiind aplicate mijloacelor de transport in regim de TAXI (3 conducatorilor auto si 3 pasagerilor);
  • 1 la Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice;
  • 3 la Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi.
  • 4 sanctiuni potrivit O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice;
  • 1 la un alt act normativ.

De asemenea, politistii braileni, impreuna cu politistii locali au actionat si in mijloacele de transport public de persoane de pe raza municipiului, avand ca principal obiectiv siguranta cetatenilor, in contextul prevenirii raspandirii COVID – 19.

Cu aceasta ocazie au fost aplicate 12 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 4.500 de lei, fiind depistate 12 persoane care nu au respectat masurile de protectie privind purtarea corespunzatoare a mastii de protectie in mijloacele de transport, dintre care 3 conducatori auto si 9 pasageri.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>