Published On: Dum, aug. 2nd, 2020

Brailenii au ajuns “ciuma” pentru Belgia

Pas cu pas” tot mai multe state au ajuns sa se teama de romani, dupa explozia de cazuri de COVID-19 din tara noastra.

Autoritatile belgiene au instituit autoizolarea si obligativitatea testului PCR la sosirea in Belgia pentru cetatenii din 24 de judete ale Romaniei, masura fiind in vigoare din 1 august, conform MAE. Astfel, zona de centru, sud-est, sud-Muntenia si sud-vest Oltenia sunt considerate “rosii”.

”Autoritatile belgiene au revizuit conditiile de acces pentru persoanele care se deplaseaza in acest stat din Romania. Conform noilor masuri, incepand cu data de 1 august, autoritatile belgiene au inclus in zona rosie urmatoarele regiuni din Romania: Centru (Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu); Sud-Est (Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea, Vrancea); Sud-Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman); Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea). Astfel, toate persoanele care sosesc in Regatul Belgiei din regiunile incluse in zona rosie trebuie sa intre in autoizolare si sa efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infectiei cu COVID-19. Testul este efectuat de autoritatile belgiene, la sosirea in aceasta tara”, anunta MAE.

Conform informatiilor comunicate de autoritatile belgiene, masura autoizolarii si testarea sunt in competenta autoritatilor regionale.

Informatii detaliate sunt disponibile la urmatoarele link-uri:

Flandra: https://www.zorg-en-gezondheid.be/contactpersonen-en-reizigers;

Bruxelles: https://coronavirus.brussels/index.php/en/;

Valonia: https://www.aviq.be/coronavirus.html;

Comunitatea germanofona: https://www.aviq.be/coronavirus.html

Celelalte judete ale Romaniei raman incluse in zona portocalie. In context, MAE reaminteste ca persoanelor care intra in Belgia din state/regiuni incluse in zona portocalie autoritatile belgiene le recomanda monitorizarea starii de sanatate, iar in cazul aparitiei unor simptome specifice infectiei cu COVID-19 sa se adreseze medicului in vederea efectuarii testarii si autoizolarii la domiciliu.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca, incepand cu data de 1 august, toate persoanele care intra in Regatul Belgiei  sunt obligate sa completeze anterior intrarii pe teritoriul belgian (48 de ore inainte) formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la: https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form, fiind exceptate persoanele care calatoresc pe alte rute decat aeriana sau navala si care raman pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv in scopul tranzitului), precum si persoanele a caror calatorie in afara Regatului Belgiei nu depaseste 48 de ore.
Belgia este prima tara europeana care stabileste restrictii doar pentru unele regiuni din alte tari europene. Nu a facut-o doar in cazul Romaniei, ci si al Bulgariei, Spaniei, Frantei, Elvetiei si Marii Britanii.

Belgia a raportat sambata un bilant total de 68.751 de cazuri de infectare cu noul coronavirus si 9.841 de decese. Este una din tarile cu cel mai mare numar de morti provocate de COVID-19 raportat la totalul populatiei (85 de decese la 100.000 de locuitori).

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>