Published On: lun, aug. 17th, 2020

Bomba cu ceas din portul Braila

Controalele efectuate in portul Braila au scos la iveala in adevar crunt. Braila, foarte aproape de un dezastru asemanator cu cel din Beirut. Politistii au descoperit 29 de tone de azotat de amoniu pastrate necorespunzator intr-un depozit din zona portului. Astfel, pentru neregulile constatate a fost intocmit un dosar de cercetare penala, potrivit unui comunicat de presa remis de Inspectoratul de Politie Judetean Braila.

Politisti din cadrul IPJ Braila au efectuat, pe 13 august, verificari la depozitul unei societati comerciale situat in incinta zonei portuare, ocazie cu care au fost descoperite 29 de tone azotat de amoniu, depozitate in aer liber, in conditii necorespunzatoare, ambalate in 58 de saci, de 500 de kilograme fiecare.

In cauza a fost intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunilor de „producerea, livrarea sau utilizarea ingrasamintelor chimice, precum si a oricaror produse de protectie a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializarii”, respectiv „nesupravegherea si neasigurarea depozitelor de deseuri si substante periculoase, precum si nerespectarea obligatiei de depozitare a ingrasamintelor chimice si produselor de protectie a plantelor, numai ambalate si in locuri protejate”.

Azotatul de amoniu este clasificat de Regulamentul CE nr. 1272, privind clasificarea, etichetarea si ambalarea substantelor si amestecurilor, ca substanta din Categoria 3, solid, oxidant, identificat cu fraza de pericol H272- poate agrava un incendiu, oxidant si fraza de pericol H 319 – provoacă o iritare gravă a ochilor.

Dupa explozia din Beirut, autoritatile din tara noastra au demarat controale in locurile despre care se stie ca exista acest ingrasamant. Astfel, in Portul Constanta sunt depozitate aproape 26.000 de tone de azotat de amoniu in conditii de siguranta, potrivit premierului Ludovic Orban.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>