Published On: sâm, iul. 11th, 2020

Weekend alb pentru politistii braileni / Distractia de la terase va fi intrerupta de oamenii legii

Si in acest sfarsit de saptamana, politistii braileni impreuna cu reprezentanti din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Dunarea” al Judetului Braila, Directiei Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Braila, Directiei de Sanatate Publica Braila si Inspectoratului Teritorial de Munca Braila, vor desfasura actiuni de verificare, cu efective marite, in zone aglomerate, unitati de alimentatie publica si zonele adiacente acestora, piete, terase, precum si in mijloacele de transport persoane.

Cu ocazia activitatilor desfasurate in cursul zilei de ieri, politistii din cadrul Politiei Municipiului Braila au verificat mai multe autovehicule de transport persoane, fiind constatate 27 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 7.000 lei pentru neportul sau purtarea necorespunzatoare a mastii de protectie in mijlocul de transport.

De asemenea, pe raza judetului, au fost verificate 79 de societati comerciale si au fost aplicate 52 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 11.000 lei, dintre care 25 la Legea 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 12 conform O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 13 la Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice si 2 potrivit O.U.G 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani.

Totodata, politistii locali, sub coordonarea Politiei Municipiului Braila, au desfasurat actiuni in mijloacele de transport in comun de pe raza municipiului Braila, avand ca principal obiectiv siguranta cetatenilor, in contextul prevenirii raspandirii COVID – 19.

Astfel, au fost depistati 18 pasageri care nu purtau sau purtau necorespunzator masca de protectie in mijlocul de transport, acestia fiind sanctionati contraventional conform Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Facem apel catre cetateni sa respecte masurile de protectie sanitara si distantare fizica pentru a-si proteja propria sanatate si viata, dar si pentru a-i proteja pe toti cei din jur!

 

Citeste si Joaca de-a COVID-ul ne costa scump / Aproape 700 de noi infectari in ultimele 24 de ore

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>