Published On: joi, iul. 30th, 2020

Virusul poate “zburda” in voie in autobuzele si taxiurile din Braila / Soferi si calatori inconstienti, fara masca

In ziua de 29 iulie, politistii braileni impreuna cu reprezentanti din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila si politisti locali au desfasurat actiuni de verificare la mai multe societati comerciale, precum si in mijloacele de transport in comun si in cele cu regim de TAXI, de pe raza municipiului Braila, avand ca principal obiectiv siguranta cetatenilor, in contextul prevenirii raspandirii COVID – 19.

Totodata, politistii braileni au actionat, pe raza intregului judet, pentru prevenirea faptelor antisociale, mentinerea ordinii si sigurantei publice si pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.

Acestia au verificat 21 de societati comerciale, dintre care 9 terase, au legitimat 75 de persoane si au controlat 174 de vehicule (119 dintre acestea fiind mijloace de transport in comun si 12 taxiuri).

Cu aceasta ocazie au fost constatate 28 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 6.000 de lei.

Dintre sanctiunile aplicate:

  • 21 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, 8 fiind aplicate mijloacelor de transport in regim de TAXI (4 conducatorilor auto si 4 pasagerilor);
  • 2 la Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice;
  • 4 la Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi.
  • una la un alt act normativ.

De asemenea, politistii braileni, impreuna cu politistii locali au actionat si in mijloacele de transport public de persoane de pe raza municipiului, avand ca principal obiectiv siguranta cetatenilor, in contextul prevenirii raspandirii COVID – 19.

Cu aceasta ocazie au fost aplicate 31 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 5.500 de lei, fiind depistate 30 de persoane care nu au respectat masurile de protectie privind purtarea corespunzatoare a mastii de protectie in mijloacele de transport, dintre care 11 conducatori auto si 19 pasageri.

Tot ieri, in intervalul orar 06:00-09:00, politistii din cadrul Serviciului Rutier au continuat sa actioneze pentru cresterea gradului de disciplina rutiera in domeniul transportului in comun de persoane intrajudetean.

Acestia au constatat 17 contraventii, fiind aplicate amenzi in valoare totala de peste      5.000 de lei, dintre care 10 potrivit O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 6 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, si una la un alt act normativ.

Ca masura complementara au fost retrase un permis de conducere si doua certificate de inmatriculare.

Citeste si Este jale / Nu mai sunt locuri in sectia de ATI destinata COVID-19 din SJU Braila

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>