Published On: mar, iul. 28th, 2020

VIDEO Aglomeratia de pe faleza Dunarii din Braila poate introduce obligativitatea purtarii mastilor in aer liber

Share This
Tags

Masca va deveni obligatorie si in unele spatii deschise. Premierul Ludovic Orban a anuntat, astazi, ca obligativitatea purtarii mastii in spatii deschise va fi luata la nivel local, iar masura se va aplica pentru anumite tipuri de activitati si in zonele foarte aglomerate.

Exista o propunere formulata de specialistii din cadrul Comitetului National de Suport Stiintific sa nu decidem la nivel national, ci sa lasam la nivel local reglementarea… Mi s-a semnalat ca in Galati sau Braila, pe faleza este foarte aglomerat. De asemenea, in piete sau in locuri unde se asteapta, locuri in care distantarea nu este posibil. Singura solutie de a reduce riscul epidemiologic este purtarea mastii. Sunt piete, targuri, unde, de asemenea, exista interactiune foarte apropiata, inclusiv unde se asteapta. La fabrici, unde se transporta oameni, se asteapta in mijloacele de transport. Si acolo e posibil sa impunem obligatia. Decizia o vor lua Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta, analizand foarte bine situatia locala“, a anuntat premierul Ludovic Orban..

In ceea ce priveste redeschiderea restaurantelor, Orban spune ca nu se pune in discutie acest lucru, decat atunci cand numarul imbolnavirilor cu coronavirus va scadea semnificativ.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>