Published On: joi, iul. 9th, 2020

Terasa ilegala, pericol pentru sanatatea brailenilor / Controalele au scos la iveala nereguli “mirositoare”

Share This
Tags

Politistii braileni impreuna cu reprezentanti din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Dunarea” al Judetului Braila, Politiei de Frontiera Braila, Directiei Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Braila si Inspectoratului Teritorial de Munca Braila, au actionat in sistem integrat, in centre comerciale si zone adiacente, la unitati de alimentatie publica si zone aglomerate, precum si in mijloacele de transport public de persoane.

A fost verificat, in principal, felul in care societatile comerciale aplica masurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitatile desfasurate in spatiul public, care constau in purtarea mijloacelor de protectie individuala de catre angajati si clienti, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distantarii fizice si locul prevazut la mese.

Astfel, in cursul zilei de ieri, au fost verificate 74 de societati comerciale, fiind depistata o terasa ce nu detinea aviz de functionare, iar produsele oferite spre comercializare erau depozitate si igienizate in conditii improprii, astfel a fost luata masura sanctionarii contraventionale cu amenda, in valoare totala de 2.600 lei a reprezentantului terasei conform Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si H.G. 984/2005 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

De asemenea, in urma activitatilor desfasurate, au fost constatate si 2 sanctiuni contraventionale la Legea 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, 4 conform O.U.G 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 2 la Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice si 1 potrivit Legii 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, valoarea sanctiunilor fiind de peste 12.000 lei.

Totodata, politistii locali, sub coordonarea Politiei Municipiului Braila, au desfasurat actiuni in mijloacele de transport in comun de pe raza municipiului Braila, avand ca principal obiectiv siguranta cetatenilor, in contextul prevenirii raspandirii COVID – 19.

Cu aceasta ocazie, au fost aplicate 9 sanctiuni contraventionale pentru neportul sau purtarea necorepunzatoare a mastii de protectie in mijlocul de transport.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>