Published On: mie, iul. 8th, 2020

Record de infectari in Romania. Apel disperat / “Constientizati pericolul!”

Situatia de astazi scapa de sub control, iar in Romania se pot face, momentan, doar RECOMANDARI.

Grupul de Comunicare Strategica (GCS) atrage din nou atentia asupra pericolului din spatele acestui virus si face un apel la respectarea masurilor de igiena si distantare fizica. Nelu Tataru, ministrul sanatatii a declarat, dupa RECORDUL de cazuri noi de astazi, ca in acest moment nu poate face decat o recomandare. ”Nu avem masuri legislative in acest moment. Recomand in continuare respectarea regulilor”

Miercuri, 8 iulie, Romania a inregistrat cel mai mare numar de infectari cu noul coronavirus de la inceputul pandemiei: 555 de noi cazuri raportate in ultimele 24 de ore, potrivit buletinului comunicat de Grupul de Comunicare Strategica. Precedentul record data din 11 aprilie, in plina stare de urgenta, cu 523 cazuri de infectare anuntate de GCS.

“In contextul cresterii sustinute a numarului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategica atrage atentia asupra necesitatii respectarii cu strictete a masurilor de protectie sanitara: purtarea mastii, pastrarea distantei, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventa a mainilor.

Rata de conformare fata de masurile de protectie sanitara reprezinta elementul central in gestionarea eficienta a crizei sanitare si in limitarea raspandirii virusului.

Incurajam la constientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la indemnarea in mod respectuos a tertelor persoane sa respecte masurile de protectie, precum si la semnalarea catre autoritati a cazurilor in care acestea sunt incalcate.”, anunta GCS.

Pana miercuri, 8 iulie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate.

 

Citeste si Europa ne obliga sa ne testam / Virusul EXISTA

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>