Published On: lun, iul. 6th, 2020

Pietele, terasele, mall-ul dar si brailenii de rand, luati la puricat de politisti / Zeci de nereguli au fost “taxate”

La sfarsitul saptamanii trecute  au fost desfasurate actiuni de verificare cu efective marite in zone aglomerate, centre comerciale, piete si terase, dar si in trafic, cu privire la respectarea masurilor impuse in contextul starii de alerta, scopul vizat fiind prevenirea raspandirii virusului Covid 19.

La activitatile desfasurate au participat politisti, jandarmi, politisti locali, precum si reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Munca Braila si Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Braila.

Astfel, la data de 04.07.2020, la nivelul judetului au fost verificate 105 societati comerciale si au fost aplicate 71 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 24.000 lei, dintre care 22 pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala, 39 la O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 9 potrivit Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice si 1 potrivit H.G 984/2005 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

Recomandam cetatenilor sa respecte masurile de protectie sanitara si de distantare fizica pentru a-si proteja propria sanatate si viata, dar si pentru a-i proteja pe toti cei din jur!

Sanatatea si siguranta cetatenilor sunt prioritare tuturor institutiilor cu atributii in domeniul ordinii si sigurantei publice, astfel ca fortele de ordine vor desfasura permanent in aceasta perioada activitati de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada starii de alerta, pentru a proteja cetatenii si pentru a preveni raspândirea noului tip de coronavirus!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>