Published On: lun, iul. 13th, 2020

Nepasarea ne omoara, prostia ne ingroapa, iar “covidut” ranjeste de pe fundul gropii, insusindu-si trofeul

Incet, incet, picam in groapa tesuta de noul coronavirus. Si daca noi incercam sa privim de pe margine, vine cate un binevoitor care iti face vant, printr-un suflu necernut de masca. Toti cei care neaga existenta virusului imping, cu buna stiinta, in deruta  tineri petrecareti, fani ai teraselor,  dar si varstnici, „soimi ai pietelorˮ cu frica lui Dumnezeu, dar nu a COVID-ului.

De zile bune tot citesc un lung sir de comentarii pe marginea unui subiect intens dezbatut,”A fi sau a nu fi coronavirus”. Eminenti in prostie sustin ca nu exista coronavirus, ca ar fi un concept inventat de cineva cu intentii malitioase. Mai pe scurt, parerea acreditata pe Facebook se incheie astfel “terminati, dom’le, nu exista nici un virus!”. In ignoranta noastra, ne visam cu totii doctori, avocati, insa a venit Covidut si ne-a aratat valoarea unui gunoier, a unei casiere de market, a unui tirist.

M-am gandit ca marea “gradina” din online nu trebuie sa ma ingrijoreze si ca nu exista pericolul ca vreunul sa ii sara gardul. Insa, gardina aceasta plina de buruieni, unele abia inflorite, altele curpinse de uscaciune, s-a mutat in buricul targului, fix in Piata Victoriei, zona 0 a Romaniei. Care mai de care, cu pivirea mai inteligenta, striga cat ii tin plamanii, neatinsi inca de virus, ca acesta nu ar exista, ca totul este o inventie. Ranile de pe trupurile medicilor din prima linie sunt facute in photoshop iar paturile din spital sunt ocupate de papusi gonflabile… aviz pasionatilor de senzatii moi.

Duminica pe inserat, adunati laolalta de un egoism pus pe seama religiei, inarmati cu icoane, steaguri cu Iisus, si cu speranta ca Dumnezeu nu-i lasa pe cei rai sa scape, sau pe cei buni sa moara de coronavirus, romanii au protestat. Nu pentru ca dupa 30 de ani de democratie sunt la pamant, nu pentru ca tinerii le-au plecat in cautarea unei vieti mai bune si nu se mai intors, nu pentru ca pensiile sunt sub limita supravietuirii, nu pentru ca nu exista spitale, scoli dotate, curent in toate casele, personal educat si instruit intru binele cetateanului, NU. Ei au iesit in strada, fara masti si fara pic de distantare pentru a isi striga in gura mare asa numita credinta, INTRU DUMNEZEU. Daca ne gandim un pic, Dumnezeu este iubire de aproape, protejare si milostenie, nu punerea celuilalt in pericol prin gesturile tale “evlavioase”.

Dumnezeu ne-a demonstrat de-a lungul vremii ca exista si rau si bine. Virusului nu ii pasa de icoane, nu se sperie de apa sfintita si nici nu face matanii in fata linguritei lui Teodosie. Nu uita! Dumnezeu te iubeste, dar “Preafomistii” din Biserica nu se multumesc cu atat.

Daca protestatarii vor avea ghinionul sa constate ca virusul asta exista, ar trebui sa se si trateze singuri. Circula diverse scheme de tratament pe Facebook….Nu este normal sa mearga la spital sa ocupe niste locuri si sa cheltuie statul bani pentru “ experimentul lor”. Sau, mai bine, sa ajunga direct la Biserica, poate in vizita la Teodosie, sa le dea el impartasania cu lingurita universala si sa le repete, la ureche, ca virusul nu exista.

Romania a ajuns din nou pe harta lumii cu „ASA NU”. De pierdut, pierdem insa cu totii, pentru ca traim intr-o societate bolnava, care pentru a fi vindecata are nevoie de o indeparatre totala a organului bolnav, a cancerului care tinde sa imbolnaveasca Romania. E nevoie de o curatare profunda a intregii clase politice. Nu mai vrem vorbe pompoase, discursuri… si nici gargara. Am ras de Veorica cu motive intemeiate, si a venit Covidut si ni i-a pus sub lumina reflectoarelor pe Citu, pe Vela, pe Anisie… Fara Covidut, astia mureau niste ilustri anonimi. Acum, totul este clar.

Vreau romani adevarati, sa ajute aceasta tara!
 In lipsa lor, Dumnezeu cu mila! 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>