Published On: Dum, iul. 5th, 2020

Ne imbolnaviti, faceti parnaie! / Meltenii care profita de vidul legislativ creat de decizia CCR vor raspunde penal daca transmit coronavirusul

Guvernul cauta o solutie care sa nu puna in pericol romanii responsabili, dupa ce decizia Curtii Constitutionale a Romaniei a creat un vid legislativ si, din nefericire, si unul de protectie sanitara, stabilind ca pentru ca romanii sa poata fi obligati sa stea in izolare la domiciliu sau in carantina este nevoie de o lege si nu de un ordin de ministru. Decizia CCR este una absolut fireasca, dar, atentie, ea se refera doar la modul in care autoritatile ar fi trebuit sa actioneze, nicidecum ca obligatiile impuse de acestea nu ar fi necesare! Decizia CCR nu scuza impasibilitatea sau imposibilitatea Guvernului Orban de a avea legea ceruta, insa pana cand noua lege sa apara, decizia produce efecte: mai multi infectati cu coronavirus au parasit spitalele, iar romanii needucati sunt pe cale sa arunce tara in haos.
O prima masura a Departamentului de Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a fost sa reaminteasca “beneficiarilor de decizia CCR” care sunt masurile de protectie si, in sfarsit, sa-si reaminteasca faptul ca in Romania exista Codul Penal care prevede pedepse, inclusiv cu inchisoarea, pentru cei care raspandesc boli, inclusiv COVID 19. Documentul complet il gasiti aici.
Alatuarat, aveti articolul din Codul Penal care se refera la raspandirea bolilor:
Art. 352 din Codul penal: „(1) Nerespectarea masurilor de carantina sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(2) Nerespectarea masurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, daca fapta a avut ca urmare raspândirea unei asemenea boli, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
(3) Transmiterea, prin orice mijloace, a unei boli infectocontagioase de catre o persoana care stie ca sufera de aceasta boala se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(4) Daca fapta prevazuta in alin. (2) este savârsita din culpa, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
(5) Daca prin faptele prevazute in alin. (1) si (2) s-a produs vatamarea corporala a uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi, iar daca s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 12 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(6) Daca prin fapta prevazuta in alin. (3) s-a produs vatamarea corporala a uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi, iar daca s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este inchisoarea de la 7 la 15 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(7) Daca prin fapta prevazuta in alin. (4) s-a produs vatamarea corporala a uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi, iar daca s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(8) Tentativa la infracțiunea prevazuta la alin. (3) se pedepseste.

Facem precizarea, pentru cretinii care considera ca sanatatea natiunii este doar prioritatea celor care primesc, sub diferite forme, ajutoare guvernamentale, ca ziarul Infobraila nu a solicitat niciun fel de astfel de ajutoare si nu este beneficiarul vreunei campanii de prevenire platita din bani publici sau privati.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>