Published On: Dum, iul. 12th, 2020

Legea carantinarii a scos romanii in strada / Protest in pandemie, fara masca si distantare sociala

Legea carantinarii a scos romanii in strada in weekend-ul cu cele mai multe cazuri de coronavirus confirmate. Cateva sute de oameni au iesit duminica seara sa conteste masurile de restrictie si intentia autoritatilor de a legaliza din nou izolarea si carantina. Fara masti si stand aproape unii de altii, protestatarii scandeaza “Noi nu suntem o natie de sclavi!”.

Jandarmeria Capitalei a anuntat, duminica seara, ca la protestul din Piata Victoriei au fost date amenzi pentru nerespectarea masurilor de prevenire si combatere a epidemiei. Sanctiunile pot ajunge pana la 2.500 de lei.

Participantii la mitingul din Piata Victoriei au inceput sa se aduce in jurul orei 18:00. Ei au scandat: „Demisia! Demisia!”, „Noi nu suntem o natie de sclavi!”, „Libertate! libertate!”, „Hai in piata!”.

Intregul protest a aparut dupa ce Camera Deputatilor a adoptat joi, 9 iulie, cu 266 de voturi “pentru”, 11 “impotriva” si 8 abtineri proiectul de lege privind instituirea carantinei si izolarii in cazul celor suspectati sau confirmati cu COVID-19. Legea urmeaza sa intre in plenul Senatului, luni, 13 iulie, in calitate de for decizional.


Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>