Published On: lun, iul. 6th, 2020

Interviu exclusiv cu elevul de 10 al Brailei / “Imi doresc din suflet sa raman in tara si sa ofer totul inapoi comunitatii care m-a crescut”

 

El este Radu Tirhoaca, al doilea elev de 10 al Brailei. In urma solutionarii contestatiilor, Radu, absolvent al Colegiului National „Gh. M. Murgoci”, profilul matematica-informatica, a obtinut nota maxima la matematica, dupa ce, la prima corectare, lucrarea sa fusese notata cu 9,70. Acum, ca a obtinut un 10 “perfect”, elevul are planuri mari de viitor. Vrea sa studieze cibernetica economica, iar in viitor isi doreste foarte mult sa ramana in tara pentru a isi rasplati intr-o oarecare masura comunitatea in care a crescut.

In viitor vreau sa merg la facultate la ASE la cibernetica economica. Nu sunt inca foarte sigur de ce voi face dupa aceea pentru ca, pe de-o parte imi doresc din suflet sa raman in tara si sa ofer inapoi comunitatii care m-a crescut, dar pe de alta parte Vestul, cu tari ca Olanda sau Spania imi pare foarte atractiv. Nu stiu inca, mai este timp sa ma hotarasc!

In legatura cu lucrarea la matematica, mi-am dat silinta ca aceasta sa fie cat mai ordonata si structurata pentru a fi usor de descifrat. Un sfat pe care l-am primit a fost sa ma pun in locul corectorului si sa ii fac treaba cat mai usoara. M-am verificat cu baremul, numai ultima problema era rezolvata diferit, insa la fel de corect. Pot spune ca am avut cele mai mai emotii la matematica pentru ca acolo mi-am dorit cel mai tare 10″, a declarat Radu pentru INFOBRAILA.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>