Published On: vin, iul. 3rd, 2020

Inca se mai cauta!? “Disparitia” misterioasa a ceasului de inox, inca nedeslusita dupa ani si ani / Credeti ca ar trebui cautat sub alta forma, consistenta?

Legenda spune ca inca se mai cauta

Ceasul de inox masiv de la CET Braila, care vreme de ani de zile a orientat brailenii in timp, s-a facut nevazut si nimeni, nici pana astazi, nu a mai dat de el. Chiar daca presupunem ca s-au depus toate eforturile pentru a fi gasit si redat locului de bastina, imensa constructie parca a intrat in pamant sau a fost topit, la soare, nu de vreo mana rau intentionata…

In anul 2010 ziarul INFOBRAILA facea dezvaluiri mai mult decat interesante despre cine ar fi putut lua ceasul “cu imprumut”. Dupa traditionala expresie “despre morti numai de bine”, revenim la articolul mentionat.

Constantin Sever Cibu, senatorul tepar, s-a indragostit atat de tare, de data aceasta de un ceasun ceas din inox masiv incat si l-a dorit in reparatii in propria curte. Prin urmare, imediat dupa ce a devenit primar a facut ca ceasul sa fie scos de la CET si adus in curtea Phoenix-ului, firma care a murit lasand o gaura de 2 milioane de euro in buzunarele creditorilor pentru reparatii care nu s-au sfarsit nici dupa ce Cibu a devenit senator. Ceasul, foarte scump la vremea aceea dar si acum, inoxul fiind la mare cautare, nu a mai revenit pe vechea pozitie. Interesant de stiut ar fi ca autoritatile sa stabileasca modul in care acesta a disparut de la locul lui, daca a fost scos pentru reparatii care a fost valoarea contractului si, nu in cele din urma, de ce teparul Cibu nu l-a dat inapoi?” Asta se scria in 2010, pe cand fostul primar era inca in viata.

Acum ca intrebarea devine retorica, facem apel la politie, NU pentru a dezgropa mortii, ci pentru a cerceta cum a sfarsit un simbol al Brailei. In incercarea noastra de a porni pe urmele subtil lasate de miile de ore ale ceasuluiu, scurse in anonimat, am luat legatura cu un politician local.

Cautati-l la liberali! Poate il gasiti, pe undeva, masurand timpul care a trecut, in conditiile in care sloganul electoral al liberalilor, cand au pus mana pe Braila, a fost “E TIMPUL”. Il veti gasi trasnformat in fabrici si uzine, sau reclama electorala. Nu stiu! Mai cautati!” ne-a declarat Catalin Iordache, consilier judetean.

In incheiere, va invitam sa vizionati cateva imagini, semne ale faptului ca ceasul a fost, dar nu mai este (posibil, sub aceasta forma).

 

Citeste si D’asta trebuie sa fii incult. Elevi de 10, “injositi” de analfabetismul politicienilor

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>