Published On: joi, iul. 30th, 2020

EXCLUSIVITATE / Marturie din infernul numit COVID-19. O braileanca povesteste trairile si fricile unui infectat cu coronavirus

Virusul exista si este printre noi, printre braileni. Dovada sta marturia din randurile de mai jos a unei brailence infectate cu coronavirus, internata in sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Braila.

In urma cu doua saptamani, Aura, asa cum o numesc cunoscutii, era persoana care “se juca cu florile”, asa cum ii place sa isi numeasca meseria, si o facea foarte bine. Pana intr-o zi cand zambetul i-a fost inlocuit de o tuse sufocanta. Bucuria pentru viata pe care o emana in jur a fost inlocuita de o strangere in piept, o apasare.

Dupa primele simptome agresive, Aurora Otelea a ajuns la UPU unde i s-a facut testul pentru depistarea infectarii cu coronavirus, iar a doua zi a fost sunata si anuntata ca este pozitiva. Astazi este internata in sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetan Braila.

“Am crezut ca de la apa rece de la frigider am capatat o caramida in piept

 Simptomele au inceput duminica, in urma cu 10 zile. Am crezut ca de la apa rece de la frigider am capatat o caramida in piept. Luni am vorbit cu medicul de familie si m-a bagat pe azitrox si multe altele. Marti, in loc sa se amelioreze, s-au indesit accesele de tuse pana la epuizare. Durau intre 5 si 10 minute.

M-au trimis sa fac radiografie pulmonara si din interpretare a reiesit pneumonie. A doua zi dimineata am fost la privat sa fac testul, dar erau programari facute pana dupa 16 august.

Imi era rau. Pe 23 iulie am chemat salvarea si m-au testat pe la 12 noaptea.  Am stat la UPU cu alti suspecti, confirmati si alti bolnavi. In ziua aceea am facut alte 4 episoade de sufocare. Dupa test m-au trimis acasa.

Le-am spus ca mi-e frica ca mor. Doctorul mi-a spus sa ma hidratez. M-au bagat in izolare.

Vineri la ora 13.30 m-au sunat de la DSP, mi-au zis ca sunt pozitiva si daca sunt bine, sa ma izolez. Daca nu, sa chem salvarea.

Pe mine m-au internat. Familia mea este in izolare. Ei sunt bine, nu prezinta simptome.

 Sambata mi-au facut alte raze avansate. Am inceput tratamentul. Luni a fost asa si asa. Ieri mi-a fost foarte rau. Azi sunt mai bine….am ajuns pana la usa salonului. Obosesc foarte repede.

Saptamana trecuta m-a durut tot corpul. Mi s-a spus sa am rabdare. Urmeaza alte investigatii.

Nu am cunoscut pe nimeni infectat. Nu stiu de unde am luat

Frica de moarte mi-a fost cand faceam crizele. Nu se opreau. Incepeam sa vomit si faceam atacuri de panica ca voi muri sufocata cu gura aceea de aer. Multumesc tuturor cadrelor din corp C al Spitalului Judetean Braila. Ma inclin in fata voastra….va ofer toate florile din lume….

Medicii nu vorbesc, spun ca luptam impreuna. Ei sunt optimisti si spun ca va fi bine. Si asistentii de asemenea. 

Mesajul meu pentru braileni

Pentru cei care au incredere in medici, cinste lor, pentru cei care cred ca virusul nu exista …sa ramana la acest nivel, pentru sarcastici….nimic…. Cativa m-au acuzat ca am primit bani pentru a spune ca sunt infectata. Nu este adevarat. Am fost nevoita sa imi inchid si activitatea florariei pe care eu o numesc RAI.

Dragii mei, aveti grija! Protejati-va! Pe voi, pe familiile voastre, pe prietenii vostri….va iubesc pe toti si pe fiecare in parte! Am norocul de a fi inconjurata de oameni frumosi, familie, prieteni, cunoscuti, care ma ajuta si imi ajuta familia izolata.”

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>