Published On: mie, iul. 8th, 2020

Europa ne obliga sa ne testam / Virusul EXISTA

Austria a emis avertisment de calatorie pentru Romania dar si pentru Bulgaria si Republica Moldova.

Romanii care vor sa treaca granita in Austria vor fi obligati sa intre in carantina timp de doua saptamani sau sa prezinte dovada unui test negativ pentru coronavirus. Totodata, statul austriac isi indeamna cetatenii sa paraseasca Romania cat mai repede cu putinta. Acestia sunt indemnati sa contacteze autoritatea reprezentativa austriaca responsabila, sau cel mai apropiat reprezentant al unui stat membru al UE.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz si ministrul de externe Alexander Schallenberg au declarat intr-o conferinta de presa ca aceste avertismente au fost emise din cauza inrautatirii situatiei legate de coronavirus in aceste tari.

Acestia au mai declarat ca masurile de control la frontierele Austriei cu Ungaria si Slovenia vor fi suplimentate.

Motivul deciziei de carantinare

Decizia a fost luata si dupa ce peste 3.000 de persoane din provincia Austria Superioara, ce are granite cu Germania si Republica Ceha, au fost plasate in carantina pentru a limita raspandirea COVID-19. In centrul acestui focar se afla un grup de 180 de cazuri legate de o biserica din orasul Linz cu multi enoriasi romani.

99 de cetateni romani din Austria au fost depistati pozitiv

Autoritatile din Austria informeaza ca 99 de cetateni romani au fost confirmati cu noul coronavirus. Este vorba despre un focar de infectie aparut in orasul Linz. Niciuna dintre persoanele diagnosticate nu a fost spitalizata si pana in prezent autoritatile romane nu au primit solicitari de asistenta consulara, informeaza, marti, intr-un comunicat, Ministerul Roman de Externe.

Presa locala a relatat, la 1 iulie, despre un focar de COVID-19 aparut in orasul Linz, iar MAE s-a autosesizat si a facut demersuri pe langa autoritatile locale de sanatate pentru obtinerea de informatii privind existenta unor cetateni romani printre persoanele infectate. De asemenea, reprezentantii Ambasadei de la Viena au luat legatura cu asociatiile de romani din zona pentru informatii suplimentare.

Presa austriaca scrie ca este vorba de cel putin doua focare, cel mai mare la o biserica din oras. Al doilea ar fi intr-un abator, unde mai multi angajati au fost depistati pozitiv. Din cauza situatiei, autoritatile din Linz au reintrodus o serie de restrictii: scolile si gradinitele vor fi inchise din nou, iar oamenilor li s-a cerut sa poarte masti de protectie.

Citeste si Record de infectari in Romania. Apel disperat / “Constientizati pericolul!”

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>