Published On: mie, iul. 15th, 2020

Este OFICIAL / Starea de alerta se prelungeste inca 30 de zile. Se vor pastra toate restrictiile

Guvernul a adoptat, miercuri, prelungirea starii de alerta cu 30 de zile, avand in vedere cresterea numarului de cazuri de COVID-19 si deceselor inregistrate la persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, la sedinta de la ora 14,00 au participat prim-ministrul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

Am adoptat in sedinta de Guvern o hotarare cu prelungirea starii de alerta cu inca 30 de zile, iar aceasta decizie este necesara pentru ca avem o crestere a numarului de infectari si o crestere a numarului de decese. Aceasta prelungire a starii de alerta nu vine nici cu restrictii noi, dar, din nefericire, nici cu masuri noi de relaxare asa cum ne-am fi dorit pe domeniile care au ramas inca afectate”, a precizat Raluca Turcan.

Ea a facut apel la respectarea masurilor de protectie sanitara.

Acestea nu sunt inventii si romanii, daca privesc un pic cu atentie spatiul public, o sa vada ca aceiasi oameni care indeamna la nerespectarea regulilor de protectie sanitara. Sunt oameni care spun, pe de-o parte, ca virusul nu exista, iar pe partea cealalta acuza Guvernul de cresterea numarului de cazuri de infectari. E un nonsens din partea celor care blocheaza tot setul de masuri de sanatate publica pe care Guvernul Orban le implementeaza”, a sustinut vicepremierul.

Iohannis: ”Starea de alerta va fi prelungita cu 30 de zile”

Seful statului a subliniat ca situatia epidemiologica nu este buna si a amintit ca miercuri peste 600 de persoane au fost detectate cu COVID-19. Iohannis a facut apel la romani sa respecte normele.

Am finalizat o discutie de lucru importanta pe care am avut-o impreuna cu Premierul Orban, cu mai multi ministri și consilieri prezidentiali. Am analizat situatia epidemiologica, masurile care se impun pentru perioada urmatoare și pot sa va comunic cateva lucruri. Situatia epidemiologica nu este buna. Ati vazut ca am avut și astazi peste 600 de persoane care au fost detectate cu COVID-19… In aceste conditii, in care nu doar ca nu scade numarul bolnavilor, ba creste iarasi, este evident ca starea de alerta va fi prelungita cu 30 de zile. (…) Se vor pastra doar restrictiile care sunt acum in vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restrictii, cum, din pacate, avand aceasta evolutie, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxari”, a spus seful statului, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

Este foarte mult si in acest context, dragi romani, vreau sa va spun trei lucruri: protejati-va, protejati-va si protejati si pe altii. Purtatul mastii, pastrarea distantei sunt metode sigure pentru a opri raspandirea acestei epidemii. Respectati normele”, a spus Iohannis.

Seful statului a precizat ca nu vor fi luate masuri care “inhiba” economia.

Guvernul are in pregatire si o sa prezinte la momentul oportun noi si noi acte normative si hotarari care pun in practica Programul de revigorare economica ce a fost prezentat. Revigorarea economica este extrem de importanta dupa aceasta perioada complicata prin care am trecut, a afirmat Iohannis.

Seful statului a aratat ca vineri si sambata va participa la reuniunea Consiliului European, unde se va discuta despre revigorarea economica.

Este foarte important ca Romania sa obtina o suma cat mai consistenta pentru revigorarea economiei, pentru asta ma voi lupta acolo, impreuna cu mine toata echipa Romaniei”, a mai afirmat Iohannis.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>