Published On: mar, iul. 28th, 2020

DOCUMENT. Noi restrictii de la 1 august. Fara dans la petreceri private / Pacanelele ”SE INCHID DUPA 23:00″

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a aprobat astazi o Hotarare privind stabilirea unor masuri de limitare a raspandirii infectiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spatiilor/activitatilor unde exista un risc crescut de infectare.

Masca devine accesoriul indispensabil si in spatiile deschise

Printre restrictiile care vor fi impuse la nivel local incepand cu 1 august, se numara si obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatiile deschise, in anumite  intervale  orare.

Exceptie de la aceasta regula sunt copiii cu varste sub 5 ani si persoanele care lucreaza in conditii de munca solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescuta.

Spatiile si intervalele orare se stabilesc luand in considerare probabilitatea cresterii numarului persoanelor prezente concomitent in spatiile si in intervalele orare respective, ca efect al desfasurarii unor activitati individuale sau de grup.

Program limitat pentru terase

Interzicerea comercializarii si consumului produselor alimentare si bauturilor alcoolice si  nealcoolice in spatiile special  destinate, dispuse  in exteriorul cladirilor unde se desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice, in  intervalul  orar 23.00-06.00.

In afara intervalului mentionat, operatorii economici care desfasoara aceste activitati au obligatia sa ia masuri pentru limitarea numarului de clienti la numarul locurilor pe scaune, precum si a oricaror activitati care presupun interactiunea fizica intre clienti, inclusiv dansul.

Program limitat pentru pacanele

Interzicerea desfasurarii activitatii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, in intervalul orar 23.00-06.00.

Noi reguli de distantare fizica pe plaja

Pentru plaje, distanta mai mica de 2 metri intre persoane/sezlonguri este permisa numai pentru soti si copii insotiti de adulti (parinti, bunici).

Propunerile transmise prin Hotararea CNSU urmeaza sa fie supuse aprobarii Guvernului.

Redam integral Hotararea CNSU aici

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>