Published On: sâm, iul. 25th, 2020

Devenim “Brazilia Europei”/ Carantina pentru toti romanii care intra in Italia

Ministrul italian al sanatatii, Roberto Speranza, a anuntat printr-un mesaj postat pe Twitter vineri dupa amiaza ca cetatenii care vin din Romania si Bulgaria vor intra in carantina timp de 14 zile.ca persoanele care vin din Romania si Bulgaria vor intra in carantina la sosirea pe teritoriul Italiei. „Tocmai am semnat o noua ordonanta care prevede carantina pentru toti cetatenii care in ultimele 14 zile au fost in Romania sau Bulgaria. Aceasta masura este deja in vigoare pentru toate tarile din afara UE si non-Schengen”,  a afirmat ministrul.

„Nu am invins inca virusul, el continua sa circule, acesta este motivul pentru care sunt inca necesare masuri de precautie si atentie”, a concluzionat ministrul.

Decizia autoritatilor italiene vine pe fondul cresterii constante in ultima luna a noilor cazuri de infectare cu Covid-19 in Romania. Ministrul italian al Sanatatii a luat decizia la finalul unei intalniri cu ministrul de Interne si cu alti responsabili din domeniul sanatatii.

In Italia traieste cea mai mare comunitate de romani din afara granitelor, iar multi dintre acestia se afla in acest moment in Romania, in vacanta de vara. Masura anuntata de autoritatile italiene va face ca toti cei care vor sa revina in Italia sa petreaca 14 zile in carantina.

In Italia lucreaza aproximativ un milion de cetateni romani, majoritatea in sectorul constructiilor si in servicii de asistenta. Reintensificarea epidemiei in Romania si Bulgaria, cu efectul deciziei carantinei in Italia, va avea un impact puternic asupra sectorului de asistenta la domiciliu, scrie La Repubblica.

In urma cu doua zile, Il Messagero a pubicat un articol care vorbeste despre ingrijorarea ca Romania ar putea sa devina „Brazilia Europei” din cauza numarului mare de cazuri anuntate in ultimele zile.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>