Published On: joi, iul. 2nd, 2020

D’asta trebuie sa fii incult. Elevi de 10, “injositi” de analfabetismul politicienilor

Perioada marilor analfabeti

Tupeul a devenit politica de stat, analfabetismul e ridicat la rang de virtute, iar educatia este optionala. Analfabetii ne spun cum se face educatie, plagiatorii ne invata cum se scrie o carte, incultii ne dau lectii de istorie si  geografie.
Tupeul fara margini alaturat nesimtirii si lipsei de educatie si cultura fac ca unii cetateni sa escaladeze muntele politicii, incercand sa ajunga cat mai in varf, nu pe merit si performanta, ci pe linguseala si zdravene pupaturi in popou.
Daca nu ar fi asa, cum ne explicam ca prim-vicepresedintele PNL Vrancea, Daniel Morosanu, care a dat Bac-ul la 42 de ani, a picat cu 3,60 la Romana. Mai spune ca a mai facut si contestatie. Jenant, umilitor pentru copilul care de mic este educat in spiritul educatiei. Ne mai miram ca multi dintre adolescenti vor sa devina “PESTI”? Cum ii explica un parinte copilului, pe care cu greu l-a crescut, ca trebuie sa invete pentru a ajunge cineva? Pentru a isi depasi conditia?

Avem politicienii pe care ii „meritam”?

Cum ii explici tu, ca parinte, ca SCOALA VIETII a aruncat un chelner fix la conducerea spitalului din Campeni, Alba.
Pentru inceput, facem cunostinta cu domnul care a starnit o tornada politica la Campeni: Valentin Gog, membru PNL si angajat al unui restaurant. In oras, lumea-l stie de Vali. Pe Facebook, prietenii reali si virtuali il stiu de absolvent de „scoala vietii”. Ca asa se declara el insusi.

Valentin Gog, membru PNL: “‘scoala vietii e cum sa zic eu, scoala…, eu zic ca scoala vietii a mea face mai mult decat poate si a domnului primar cu doua facultati. Mai mult decat facultatile dansului, clar… scoala vietii iti ofera posibilitatea sa iei deciziile corecte si de moment, sa iesi dintr-o situatie critica in orice moment, sa te descurci“.
Cu cat stii mai putin cu atat mai bine. Cu cat intrebarile pe care ti le pui sunt limitate la intrebarile pe care religia vrea sa ti le pui, cu atat mai bine. Politicienii te vor incult. Un om cult le detecteaza mai usor politicienilor limbajul de lemn, demagogia, manipularea, armele preferate ale politicianului roman. D’asta trebuie sa fii incult.

Cand tara ajunge sa fie condusa de parlamente si guverne care sunt primele care incalca legile scrise ale tarii, cand tot ce au ei de aratat dupa o suta de ani de Romanie moderna este opulenta si prostul gust platit cu bani grei, atunci putem sa fim siguri ca o asemenea Putere nu va dori sa aiba in preajma-i oameni educati, oameni drepti, spirite libere si critice.
Nici in plan local, aici la noi, la Braila, lucrurile nu sunt la un nivel de intelectualitate prea ridicat. Mai marele orasului dar si boss-ul judetului au cateva lacune greu de acoperit, poate mai greu decat gropile din asfalt care refuza peticele aruncate in jurul lor. Exista “neste” goluri aparute “datorita/din cauza” nivelului de pregatire. Balbele sunt la ordinea zilei si, din cand in cand, mai iese si cu o bataie cu cozonaci, asa sa se mai indulceasca.
Si daca mai punem la socoteala un “PROlitician” inginer agronom care planteaza buruieni in partid, treaba merge ca pe roate.
Cum era cu STATUL la STAT? Romania a ajuns crescatoare de politicieni.

Este greu sa fii mai bun decat actualii guvernanti? NU, trebuie doar sa arati ca vorbesti corect.

 

Citeste si Inca se mai cauta!? “Disparitia” misterioasa a ceasului de inox, inca nedeslusita dupa ani si ani / Credeti ca ar trebui cautat sub alta forma, consistenta?

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>